Voorzichtig met glasreiniger

Laatst bijgewerkt: May 2015
kuis-huishoud-bk-170_400_01.jpg

tips Glasreinigers bevatten vluchtige oplosmiddelen, waaronder alcohol, die ervoor zorgen dat het glas streeploos opdroogt. Bij normaal gebruik zijn deze glasreinigers veilig voor mens en milieu.

• Product buiten het bereik van kinderen bewaren. Bewaar product in de oorspronkelijke verpakking.
• De meeste glasreinigers zitten in een sprayflacon. Het is raadzaam om het product zo min mogelijk in te ademen. De kans op inademing vermindert aanzienlijk indien u de afstand tussen het te reinigen oppervlak en de sprayflacon klein houdt. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het product eerst op een doek te sproeien en met de doek vervolgens het oppervlak te reinigen.
• Niet in de richting van het gezicht spuiten.

Wat te doen bij ongelukken?

Inslikken
Het inslikken van glasreiniger kan leiden tot misselijkheid, buikpijn en diarree. Het is niet verstandig om veel water te drinken. De mond kan wel worden gespoeld met een beetje water (water uitspugen). Om schuimvorming in de maag te voorkomen is het voorts raadzaam om iets vets (zoals koffiemelk, mayonaise, boter etc..., liever geen olie) in te nemen. Verder is het absoluut af te raden om braken op te wekken. Indien klachten aanhouden, raadpleeg een arts en toon het etiket van de verpakking.

Oogcontact
Na oogcontact met glasreiniger, reinig de ogen onmiddellijk en zo lang mogelijk met veel water. Oogleden moeten van de oogbal afgehouden worden om een zorgvuldige reiniging te verkrijgen. Raadplaag een arts en toon het etiket van de verpakking.

Huidcontact
Bij contact met glasreiniger kan roodheid van de huid ontstaan. Huid goed afspoelen met water. Handen goed inwrijven met een crème. Indien roodheid blijft aanhouden raadpleeg dan een arts en toon het etiket van de verpakking.

Inademing/inhalatie
Als een prikkeling in de keel of mondholte ervaren wordt, dan kan de mond met water gespoeld worden. Mocht de neus geprikkeld zijn, dan kunt u deze uitspoelen met water. Ga naar de frisse lucht. Indien irritatie aanhoudt, raadpleeg een arts en toon het etiket van de verpakking.

bron: www.isditproductveilig.nl
verschenen op : 27/02/2012 , bijgewerkt op 29/05/2015

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt