Kwaliteitsvolle erecties verbeteren seksueel welzijn

Laatst bijgewerkt: januari 2012

nieuws Een Belgische enquête toont aan dat een volledig harde penis niet alleen de levenskwaliteit van de man verbetert, maar ook die van het koppel. Bovendien, zo blijkt uit de studie, gaat een verbeterde stijfheid gepaard met een verbetering van de seksuele bevrediging en functie van de vrouwelijke partner.

De enquête werd uitgevoerd bij 500 Vlaamse en Waalse vrouwen tussen 45 en 65 jaar. Meer dan 63% van de ondervraagde vrouwen vindt de potentie van de man belangrijk om een kwaliteitsvolle relatie te hebben.
Uit de enquête blijkt daarnaast dat 55,5% van de ondervraagden de hardheid van de erectie het belangrijkste element vindt om te genieten tijdens het vrijen.

De studie, die uitgevoerd werd in opdracht van het Viagra-producent Pfizer, is voor de firma aanleiding om een informatiecampagne ‘Get the Basics Right’ te lanceren.
De hardheid van een erectie kan eenvoudig bepaald worden door middel van de Erection Hardness Score. Dat gebeurt aan de hand van een vragenlijst die de arts met beide partners samen overloopt.

De vragenlijst resulteert in een score van 1 tot 4, die de graad van erectie aangeeft:
1 = de penis is groter, maar niet hard
2 = de penis is hard, maar niet hard genoeg voor penetratie
3 = de penis is hard genoeg voor penetratie, maar niet volledig hard
4 = de penis is volledig hard


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram