2 op 3 Belgen gebruiken homeopathische geneesmiddelen

Laatst bijgewerkt: mei 2014
homeopatie-170.jpg

nieuws Twee op drie Belgen gebruiken homeopathische geneesmiddelen. Dat blijkt uit een peiling door Laboratoires Boiron uitgevoerd in juni 2013 bij een representatief panel van 1091 Belgen tussen 18 en 75 jaar. In twee jaar tijd is het gebruik van homeopathische geneesmiddelen sterk toegenomen van 50% in 2011 naar 69% in 2013. De categorie Niet-gebruikers daalt op twee jaar tijd naar 31% in vergelijking met 50% in 2011.
Net zoals in 2011 is – en blijft – homeopathie de derde meest geciteerde therapie. Ze kent een positieve evolutie wat betreft het vertrouwen in de capaciteiten ervan om de volgende
pathologieën te behandelen: winteraandoeningen, stress, angststoornissen en de daarmee samengaande slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen en allergieën. Ook de perceptie evolueert gunstig wanneer het gaat over het ondersteunen bij zware pathologieën (bijwerkingen van zware medicatie behandelen), gynaecologische aandoeningen, gewrichtspijn en dermatologische aandoeningen zoals eczema.

De belangrijkste motivatie blijft het natuurlijk karakter van homeopathie. Ook het advies en de aanbeveling een zeer belangrijke motivator. Uiteraard zijn het de professionelen van de gezondheidszorg, met dokters (27%) en apothekers (25%) aan kop, maar ook de mensen uit de directe omgeving (34%), die voor dit advies kunnen instaan.
Voor de niet-gebruikers is de belangrijkste rem het gebrek aan kennis van homeopathie. 70% van de niet-gebruikers die homeopathie kennen, verklaren homeopathie te willen gebruiken in de (nabije) toekomst. Bij de potentiële gebruikers is het hoofdzakelijk het aanbevelen en/of voorschrijven door de huisarts (84%) en/of de apotheker (68%) wat kan zorgen voor het gebruiken van homeopathische geneesmiddelen.verschenen op : 22/05/2014
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt