Het gouden duo : kurkuma en sporebiotica !

ad_wide_nutrimed.jpg

nieuws Vooral kurkuma en sporebiotica zijn erg in trek dezer dagen. In heel wat studies heeft de superfood kurkuma de optimale werking voor soepele spieren en gewrichten aangetoond. Maar dankzij de synergie met gember en artisjok draagt kurkuma ook bij tot een optimale spijsvertering en maagfunctie. Twee vliegen in één klap en dat is zeer goed nieuws ! Wil u weten waarom zowel een goede maagfunctie als soepel bewegen belangrijk zijn, lees dan snel verder !

Waarom zijn de maag en darmen zo belangrijk?

adnutri_maag.png
Een goede maag- en darmfunctie is de basis voor een goede gezondheid. In de darm leven de juiste bacteriën en gebeurt een groot deel van de spijsvertering. Wat we eten wordt dankzij de spijsvertering omgezet naar voedingsstoffen die we kunnen opnemen om gezond te blijven. Als we onze darmfunctie ondersteunen en regelmatig blijven bewegen, dan leggen we zelfs een goede basis om onze gewrichten soepel te houden(1).

Wist je dat… ?

Vooral stress, slechte eetgewoonten, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, roken en alcohol, zware maaltijden, dieet, reizen, ook de leeftijd, … het natuurlijke evenwicht van de miljarden bacteriën in de darmen kunnen verstoren !

Kurkuma voor soepele gewrichten en … maag en darmen !

Talrijke studies hebben aangetoond dat de natuurlijke krachten van kurkuma een nieuwe ondersteuning kunnen zijn voor een optimale spijsvertering en goede maag- en leverfunctie(2,3). Ook is kurkuma een krachtige antioxidant en draagt kurkuma bij tot soepele gewrichten(4-9)

Waarom gember en artisjok ?

Gember is van dezelfde krachtige plantenfamilie als kurkuma en werkt hierdoor ook in synergie met kurkuma voor de maag en darmen(10).  
Ook zorgt artisjok voor een goede spijsvertering op een snelle en natuurlijke manier.  Bovendien is artisjok bruikbaar bij een opgeblazen gevoel na het eten(11).

Wat zijn sporebiotica ?

adnutri_spore.png

Sporebiotica onder de vorm van Lactospore zijn “slapende” (sporenvormende) bacteriën die geactiveerd worden bij het bereiken van de darmen. De dagdosis bevat maar liefst 4 miljard CFU (= colony forming units = levensvatbare bacteriën) of 4 miljard Bacillus coagulans MTCC 5856 bacteriën, een zeer goed bestudeerde sporenvormende bacterie van hoge kwaliteit(12).

Kurkuma + gember + artisjok + lactospore en enzymen, extra compleet, extra krachtig

Het effect van kurkuma is vooral gekend voor soepele gewrichten. Ook kan kurkuma de werking van gember en artisjok in hoge dosis versterken voor een optimale spijsvertering en een optimale darmtransit(2,3). Samengevat: “Kan je buik er weer tegen, kan je alles soepel bewegen !”
Deze mogen langdurig gebruikt worden zoals bewezen in vele wetenschappelijke studies én zijn zeer doeltreffend. Vergeet zeker niet de sporebiotica en enzymen ! Sporebiotica of lactosporen zijn sporenvormende bacteriën die geactiveerd worden bij het bereiken van de darmen. Enzymen zijn dan weer een aanvulling van je eigen spijsverteringsenzymen.CurcuFlora® Forte PQ, extra compleet, extra forte!

ad_nutrimed_flora.png
De CurcuFlora® Forte PQ-tabletten van Nutrimed bevatten een krachtige en zeer complete combinatie van100 mg kurkuma-extract (Curcuma longa), 150 mg gemberextract (sterkte 8-10/1), 150 mg artisjokextract (sterkte 12/1), 100 mg Digezyme® en 40 mg Lactospore® aan 2 tabletten per dag gespreid tijdens de maaltijd.

Tijdelijk meer dan 30% korting én gratis levering

Voor een optimale spijsverteringabc en darmtransitb, in combinatie met een gezond leven met soepele gewrichtenc, loopt er momenteel een actie waarbij je CurcuFlora® Forte PQ eens kunt uitproberen met wel 30 % korting en meer.
Altijd de laagste prijs garantie, € 21.95 voor 60 tabletten, 2/dag en geen verzendkosten!
Bovendien: meer kopen, minder betalen, bijv. bij 3 dozen, € 19.95 per doos, enz… met kortingen van zelfs 40 % !!

Bovendien is Nutrimed dé specialist in kurkuma !

ad_curcumedbio002.jpg

Ontdek ook hoog gedoseerde kurkuma, de basiskuur voor soepele gewrichten en een absolute aanrader ! Bovendien is de absolute nr. 1 de zeer complete combinatie van kurkuma met boswellia, gember, vit. C+D3 . Ook kun je deze samen nu in combipack verkrijgen, ook te koop in de apotheek en bestel hier met de laagste prijs-garantie:

  • Curcumed Bio PQ, bijzonder hoog gedoseerde kurkuma van 500 mg met zwarte peper voor een optimale opname in spieren en gewrichten.
  • Curcumextra Forte PQ, bijzonder complete kurkuma1 met boswellia2, gember, vit. C+D3 en zwarte peper voor soepele spieren1 en gewrichten1 en bovendien gezonde en vrije luchtwegen2 zeker in deze periode.
    --> Waar vindt u een vergelijkbare hoog gedoseerde of zeer complete kurkuma met zwarte peper voor slechts 25.95 € ?
  • Combipack van Curcumed Bio PQ + CurcumExtra Forte PQ, de combinatie van hoog gedoseerde kurkuma met de nieuwe superfood boswellia dat u een extra krachtige en nog meer complete ondersteuning biedt voor uw spieren, pezen en gewrichten.
    Waar vindt u een nog completere oplossing voor uw spieren, pezen en gewrichten, nu nog voordeliger in combipack ?

Bekijk ook de andere producten van Nutrimed, 1ste keuze in voedingssupplementen: uitstekende kwaliteit en hoge dosering aan de laagste prijs, ook te koop in de apotheek.

Referenties:
1) De Sire A, de Sire R, Petito V, Masi L, Cisari C, Gasbarrini A, Scaldaferri D, Invernizzi M. Nutrients 2020; 12, 574.
2) Chattopadhyay I, Biswas K, Bandyopadhyay U, Banerjee RK. Current Science 2004; 87(1):44-53.
3) Algieri F, Rodriguez-Nogales A, Rodriguez-Cabezas ME, Risco S, Ocete MA, Galvez J. Mediators Inflamm 2015; 2015:179616.
4) Sun J, Chen F, Braun C, Zhou YQ, Rittner H, Tian YK, Cai XY, Ye DW. Phytomedicine 2018; 48:129-140.
5) Kunnumakkara AB, Bordoloi D, Padmavathi G, Monisha J, Roy NK, Prasad S, Aggarwal BB. Br J Pharmacol 2017; 174(11):1325-1348.
6) Panahi Y, Alishiri GH, Parvin S, Sahebkar A. J Diet Suppl 2016; 13(2):209-20.
7) Chin KY. Drug Des Devel Ther 2016; 10:3029-3042.
8) Daily JW, Yang M, Park S. J Med Food 2016; 19(8):717-29.
9) Rahimnia AR, Panahi Y, Alishiri G, Sharafi M, Sahebkar A. Drug Res (Stuttg) 2015; 65(10):521-5.
10) Ahn NH, Kim SJ, Long NP, Min JE, Yoon YC, Lee EG, Kim M, Kim T, Yang YY, Son EY, Yoon SJ, Diem NC, K mK, Kwon SW. Nutrients 2020; 157.
11) Salem MB, Affes H, Ksouda K, Dhouibi R, Sahnoun S, Hammami S, Zeghal KM. Plant Foods Hum Nutr 2015; 70:441-53.
12) Majeed M, Nagabhushanam K, Natarjan S, Sivakumar A, Pande A, Majeed S, Ali F. J Clin Toxicol 2016; 6(1):1000283.
13) Gembera ,artisjokc en kurkuma3 ondersteunen een optimale spijsvertering en artisjok is goed voor de darmtransit2. Kurkuma3 draagt bij tot soepele gewrichten.

bron: ingezonden mededeling: Nutrimed

Laatst bijgewerkt: september 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

© 2022 Roularta Media Group NV - Niets uit deze webpagina mag op enigerlei wijze worden gekopieerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming. cim metriweb