Waarom hebben 50-plussers andere vitaminebehoeften?

ad_bigcoupleDBfolin.jpg

nieuws

Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het is om voldoende te voorzien in onze behoefte aan bepaalde onmisbare vitaminen. Dit heeft te maken met de toestand van onze huid, lever, nieren, maag en darm. Vooral deze drie vitaminen komen in gedrang in de tweede helft van het leven omdat ons lichaam meer moeite heeft om deze goed op te nemen: vitamine D, vitamine B12 en folaat (foliumzuur).

3 IN 1

DB-folin combineert deze 3 cruciale vitaminen in één product. De doseringen zijn aangepast aan de behoeften van het mature lichaam en zowel vitamine B12 als folaat zijn aanwezig in hun actieve vormen, methylcobalamine en 5-methyltetrahydrofolaat, die rechtstreeks door het lichaam kunnen worden gebruikt.

ad_4191607_vista-DB-Folin.jpg
De kleine tablet moet onder de tong worden gelegd. Dit deel van de mond wordt bijzonder goed doorbloed. De vitamines worden daarom snel en gemakkelijk opgenomen.
Andere voordelen: geen water nodig en geen problemen met het doorslikken van de tablet.
De tablet heeft een neutrale smaak en is vrij van lactose, gluten, suiker, zoetstoffen en synthetische kleurstoffen. Eén tablet per dag is voldoende.
DB-folin is verkrijgbaar in apotheken en online apotheken voor de zeer betaalbare prijs van €15,95 voor 60 smelttabletten voor 2 maanden.

VITAMINE D : NIET ALLEEN BELANGRIJK VOOR STERKE BOTTEN

ad_GZDvitD.jpg
Vitamine D wordt door onze huid aangemaakt, wanneer deze, zonder bescherming, aan de zon is blootgesteld. Dit is een ingewikkeld proces dat vereist dat zowel de huid, als de lever en de nieren en al de nodige enzymen perfect werken. Geen verwondering dat deze natuurlijke aanmaak met de leeftijd minder efficiënt wordt. Dit is de reden waarom 50-plussers hogere behoeften aan vitamine D hebben.
Vitamine D draagt niet alleen bij tot het behoud van sterke botten en spieren maar draagt ook bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Het is dus heel belangrijk om een voldoende vitamine D-toevoer te verzekeren. Onze lange winters en het noodzakelijke gebruik van een doeltreffende zonnebescherming in de zomer, maken dat een groot deel van bevolking het moeilijk heeft om voldoende vitamine D aan te maken. Om deze nadelige situatie te vermijden is de inname van een supplement gans het jaar door aangeraden, en dit op elke leeftijd. Voor 50-plussers is een supplement van 1.000 eenheden per dag goed aangepast. Dit is de dosis aanwezig in elk smelttabletje DB-folin.

B12, EEN HEEL APARTE VITAMINE

ad_GZDB12.png
Vitamine B12 is een heel aparte vitamine die zich enkel in dierlijke producten bevindt, voornamelijk in vlees, orgaanvlees, zuivelproducten en, in een mindere maat, eieren. Personen die weinig of geen vlees eten hebben dus een verhoogd risico op tekort. Maar er is nog een andere belangrijke risicofactor om een tekort aan vitamine B12 te ontwikkelen. Vitamine B12 wordt vanuit de voeding in ons lichaam opgenomen langs een heel ingewikkeld proces dat een maagdarmkanaal in perfecte staat vereist. Dit is de reden waarom de opname van vitamine B12 minder doeltreffend wordt met de leeftijd en dat het tekort frequent is bij 50-plussers.
Dit is best te vermijden want vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, zowel centraal als perifeer. Vitamine B12 is nodig voor de synthese van de beschermende omhulling van de zenuwen. Bovendien draagt vitamine B12 bij tot de normale aanmaak van rode bloedcellen. 
DB-folin levert vitamine B12 in een vorm die direct door ons lichaam kan worden gebruikt: methylcobalamine.

FOLIUMZUUR, NIET ALLEEN VOOR ZWANGERE VROUWEN!

ad_GZDfol.jpg
Foliumzuur of folaat, is vooral bekend voor zijn rol tijdens de zwangerschap als preventie van aangeboren misvormingen. Maar folaat speelt ook een belangrijke rol zowel bij mannen als bij vrouwen boven de 50. Folaat, samen met vitamine B12, draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Deze vitaminen vermijden dat homocysteïne zich opstapelt in de bloedvaten, een gekende cardiovasculaire risicofactor. Folaat draagt ook bij tot de vermindering van vermoeidheid. Folaat bevindt zich vooral in groenten met groene bladeren maar wordt niet gemakkelijk vanuit de voeding opgenomen, daardoor is een optimale toevoer moeilijk te bereiken. Folaat moet ook nog meerdere omzettingen ondergaan om actief te zijn in ons lichaam. Daarom is het beter om de actieve vorm, 5-methyltetrahydrofolaat, te gebruiken. Deze actieve vorm vindt u terug in DB-folin.

ONDER DE TONG, ZO GEMAKKELIJK

ad_Smelt onder de tong.jpg
Het kiezen van een supplement is verre van triviaal. Niet alleen de samenstelling en dosering zijn belangrijk, maar ook de manier van toedienen.
DB-folin biedt je een heel bijzondere toedieningsvorm: een kleine, smelttablet die speciaal is ontworpen om snel onder de tong te smelten.

Vista-Life Pharma is gespecialiseerd in de commercialisatie van hoogwaardige voedings-supplementen, wetenschappelijk gefundeerd en voor u gemaakt in België.
Al onze producten worden verkocht in apotheken en online apotheken.

bron: Ingezonden mededeling Vista-life pharma

Laatst bijgewerkt: augustus 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram