Calcium + vitamine D zonder smaakprobleem

nieuws

Velen van ons zitten met dit probleem: hoe kunnen we de verleiding weerstaan om een tijdje te stoppen met dat krijtachtige, saai smakende calciumsupplement? Het is begrijpelijk, maar je botten beroven van dit essentiële supplement is geen goed idee. Na de menopauze moet het botweefsel gevoed worden om voldoende dichtheid te behouden. Dit is belangrijk voor de mobiliteit op lange termijn.
Om u te helpen uw calciumsupplement dag na dag in te nemen zonder dat het gaat vervelen, heeft Vista sliktabletten ontwikkeld die de juiste doses calcium en vitamine D combineren. Geen problemen meer met smaak of onaangename consistentie, slik gewoon één VISTA-Cal D-tablet per dag. De VISTA-CalD-tablet is omhuld met een zeer gladde film, zodat hij gemakkelijk door te slikken is. VISTA-Cal D 60 tabletten zijn tegen een zeer redelijke prijs verkrijgbaar in apotheken en online apotheken.

WAAROM IS HET ZO BELANGRIJK OM CALCIUM EN VITAMINE D OP LANGE TERMIJN TE BLIJVEN INNEMEN?

ad_Vista-Cal D foto  BLOK1(Plus DIGI).jpg
Deze aanvullende inname van calcium en vitamine D is bedoeld om de botontkalking te vertragen die onze botten vanaf het begin van de menopauze verzwakt. 
Onze beenderen groeien tot de leeftijd van 20-25 jaar. Daarna blijft onze beendermassa constant tot op ons vijftigste. Daarna neemt de botmassa af. Dit is te wijten aan botontkalking. Door de vermindering van de botdensiteit worden de beenderen fragieler. Heel opmerkelijk is het verschil in snelheid van de botontkalking tussen mannen en vrouwen. De hormonale veranderingen die optreden bij de menopauze, versnellen de botontkalking. Vrouwen verliezen dus sneller veel botmassa met als gevolg een hoger risico op fractuur dan mannen. Breekbaarheid van het bot is dus hoofdzakelijk een typisch vrouwelijk probleem.

ad_Gra. V-Cal D Botmassa nl.jpg

WAT IS DE IDEALE INNAME VAN CALCIUM EN VITAMINE D?

Vanaf de menopauze wordt de aanbevolen dagelijkse inname van calcium verhoogd van 800 mg tot 1.200 mg, om een te snelle ontkalking van de botten te voorkomen. Uit studies blijkt dat de gemiddelde inname van calcium via de voeding in deze leeftijdsgroep ongeveer 700 mg bedraagt. Het is niet gemakkelijk om een inname van 1200 mg calcium via de voeding alleen te bereiken. 
Calcium zit vooral in zuivelproducten. Melk, yoghurt en kaas bevatten naast calcium ook eiwitten die goed zijn voor de botten. Daarom is het belangrijk minstens 2 tot 3 zuivelproducten in onze voeding op te nemen en aan te vullen met 500 mg calcium om de aanbevolen dagelijkse dosis van 1200 mg te bereiken.
De aanbevolen dosis vitamine D bedraagt 800 eenheden per dag en wordt altijd als supplement ingenomen.

VISTA-Cal D HELPT U

Niets is eenvoudiger dan VISTA-Cal D om uw dagelijkse inname van calcium en vitamine D aan te vullen.
Eén tablet om door te slikken, geen smaakproblemen, geen voorbereiding. Dat is alles wat u nodig heeft voor een adequate inname van calcium en vitamine D op lange termijn.
1 tablet VISTA-Cal D levert 500 mg calcium (als 1.250 mg calciumcarbonaat, gecombineerd met citraat voor een uitstekende vertering) en 800 eenheden vitamine D. De aanbevolen dosis is 1 tablet per dag.
Als uw consumptie van zuivelproducten vrijwel nihil is of als uw arts 1 gram calcium heeft voorgeschreven bij een behandeling tegen osteoporose, is het voldoende om 2 tabletten VISTA-CalD in te nemen. Zo krijgt u 1 gram calcium en 1600 eenheden vitamine D3 extra, wat in uw geval noodzakelijk is. Best te splitsen in een pilletje s’morgens en één s’avonds!

VISTA-Cal D 60 tabletten zijn tegen een zeer betaalbare prijs verkrijgbaar in apotheken en online apotheken.

bron: Ingezonden mededeling Vista-life pharma

Laatst bijgewerkt: mei 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram