SOS darmen in nood: hoe herstel je je spijsvertering na de zomer?

ad_22GettyImages-1265684688.jpg

nieuws

De zomer is  het seizoen van de barbecues, aperitiefjes op het terras en de lekkerste gerechtjes om te delen met familie. We smullen dat het een lieve lust is. Maar die cocktail is niet zonder gevolgen voor onze darmen … Ons lichaam kan moeite hebben  om al die voeding goed te verteren. Gelukkig hebben wij tips om je spijsvertering te herstellen zodat je dit najaar opnieuw in topvorm bent.

Geen vakantie zonder culinaire uitspattingen. We scheppen ons bord wat voller en nemen er met plezier een glaasje wijn bij. Een derde bolletje ijs slaan we uiteraard niet af. En zo gaat het de hele zomer door, tot ons spijsverteringsstelsel overbelast raakt. Lijkt het na een aantal weken la dolce vita alsof er een steen op je maag ligt? Heb je last van een opgeblazen gevoel, krampen en andere spijsverteringsproblemen die de pret bederven? Dan is het tijd om voor jezelf of liever je enzymen te zorgen! 

Activeer je enzymen

Om je spijsvertering te verbeteren, moet je je enzymen verwennen. Deze kleine moleculen breken het voedsel dat we eten af. Zo kan ons lichaam het verteren en de voedingsstoffen opnemen die het nodig heeft om te functioneren. Maar als we te veel eten, raken onze enzymen overbelast. De spijsvertering vertraagt en is verstoord. Als je darmen moeilijk doen, is dat eigenlijk een noodkreet van je verteringsenzymen. Ze hebben versterking nodig. Je hebt voedingsmiddelen – zoals zuurkool, yoghurt of peulvruchten – die je microbiota helpen te herstellen. Maar er zijn ook voedingssupplementen die daarbij helpen, zoals alflorex+® van SYMBIOSYS®

Een voedingssupplement voor iedereen

Alflorex+® bevat geen gluten, lactose, zuivelproducten, bewaarmiddelen of soja. Elke maag kan het dus verdragen. Het is ook geschikt voor vegetariërs en patiënten die een FODMAP-dieet volgen, een eetpatroon  dat  wordt aanbevolen  aan mensen die last hebben van hun spijsvertering. 

Wat is er zo speciaal aan de formule van alflorex+®? Ze bevat twee ingrediënten die onze microbiota gezond houden: de unieke stam Bifidobacterium longum 35624®, die van nature in onze darmen zit, en een dosis calcium, een mineraal dat essentieel is voor de normale werking van spijsverteringsenzymen. alflorex+® pakt  de factoren aan die spijsverteringsproblemen veroorzaken, terwijl het de enzymen voorziet van het calcium dat ze nodig hebben om hun werk te doen.

De stam Bifidobacterium longum 35624® werd geïsoleerd uit de darmen van een gezonde persoon en is sinds meer dan  15 jaar onderwerp van uitgebreid onderzoek door PrecisionBiotics, in samenwerking  met APC Microbiome Ireland, wereldwijd een van de meest toonaangevende onderzoekscentra op gebied van het microbioom . alflorex+® is het enige voedingssupplement in Europa dat deze specifieke stam bevat. 

Om de voordelen op de lange termijn te ervaren wordt het aangeraden om dit supplement minstens 4 weken in te nemen. Wil je in topvorm zijn dit najaar? Draag dan nu goed zorg voor je je microbiota  

ad_Alflorex_Packshot_02.png


alflorex+®, vraag advies aan je arts of apotheker

of ga naar be.symbiosys.com

bron: Ingezonden mededeling Biocodex

Laatst bijgewerkt: oktober 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram