Goed horen is je goed voelen

ad_Audeo_Fit_steps_running_.jpg

nieuws Goed horen is je beter in je vel voelen. Want als je goed hoort, kan je je leven leiden zoals jij het wilt. Onderzoek toont immers aan dat we ons zelfverzekerder voelen en actiever zijn als we gehoorverlies laten behandelen. Het hoortoestel Audéo Fit van Phonak houdt jouw lichaamsbeweging en hartslag bij en helpt jou nieuwe doelen te bereiken. En dat is goed voor hart, lichaam en geest. 

Je eigen gezondheidscoach

Het is ongelooflijk wat de jongste generatie hoortoestellen kunnen. De toestellen van Phonak zijn stuk voor stuk hoogtechnologische en multifunctionele meesterwerkjes. De Audéo™ Fit doet veel meer dan alleen je gehoor verbeteren, het toestel waakt zelfs over jouw gezondheid. De Audéo™ Fit houdt gedurende de dag jouw hartslag bij, net als het aantal stappen dat je zet, jouw activiteitenniveaus of de afstand die je hebt afgelegd.Benieuwd hoeveel stappen je vandaag gezet hebt? Open de myPhonak app op je smartphone of tablet. Je vindt er alle informatie heel overzichtelijk. Als extra motivatie kan je via de app ook doelen instellen, zo wordt de Audéo™ Fit een beetje je eigen gezondheidscoach.

Zuiver geluid, in elke situatie

En het geluid? Dat zit meer dan snor. De Phonak-technologie zorgt in elke situatie voor een optimale geluidsbalans. Een gesprek in een druk restaurant? Dan zorgt de Dynamic Noise Cancellation ervoor dat het storende achtergrondgeluid verdwijnt en je jouw tafelgenoot goed blijft verstaan. De Speech Enhancer vermindert ook de luisterinspanning in een rustige omgeving.

Een druk familiefeest of receptie? De geïntegreerde bewegingssensor Motion Sensor Hearing detecteert of dat je stil staat of beweegt en de microfoons passen zich automatisch aan. 

Een oproep op je smartphone? Even dubbeltikken op je hoortoestel en het gesprek komt helder binnen. De  TV Connector, een eenvoudige plug-and-play streamer verbindt je hoortoestel rechtstreeks met je televisie dankzij AirStream Technology. Deze technologie biedt uitstekende kwaliteit geluidsstreaming vanuit elke tv en elk stereosysteem. Je kan trouwens moeiteloos schakelen zodat je je geen zorgen hoeft te maken een oproep te missen terwijl je naar de televisie kijkt, naar muziek luistert of een online vergadering volgt op je laptop.

Op jouw maat met de myPhonak-app

Je kan altijd zelf wijzigingen maken via de myPhonak-app. Wat luider? Wat minder achtergrondlawaai? Het is in een wip bijgesteld. Zelfs je audioloog kan je live en op afstand helpen via de app. En batterijen vervangen hoeft niet meer want je Audéo Fit kan je gemakkelijk opladen in de Phonak Charger Case Combi, een oplader en beschermend doosje in één.

Drie redenen waarom een hoortoestel goed is voor je gezondheid
Gehoorverlies komt vaker voor dan je denkt. Eén op vijf 55-plussers heeft te kampen met gehoorproblemen. En zelfs meer dan één op twee mensen boven de 80 jaar lijdt aan ouderdomsslechthorendheid. Met de jaren kan slijtage optreden van de haarcellen van het binnenoor. En dat heeft invloed op jouw gezondheid. Een hoortoestel op maat helpt. 

  1. Je hebt meer sociale contacten
    Als je niet goed hoort, raak je geïsoleerd. Goed horen helpt je om sociaal actief te zijn. Om zonder beperkingen te communiceren en je relaties te onderhouden met de mensen die je graag hebt.
  2. Jouw mentale welzijn
    Hoe minder geluid je opvangt, hoe minder je hersenen gestimuleerd worden om die geluiden te horen. Zo luister en begrijp je steeds minder. Het gebruik van een hoortoestel zorgt er zo ook voor dat je geheugen niet sneller achteruit gaat.
  3. Een betere fysieke gezondheid
    Als je goed hoort, ben je je beter bewust van je omgeving. Je gehoor is geen hinderpaal meer voor een wandeling of fietstochtje. Automatisch beweeg je meer, wat jouw conditie ten goede komt.

bron: Ingezonden mededeling Phonak

Laatst bijgewerkt: oktober 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram