Nieuwsbrief vrij 10 jan

Laatst bijgewerkt: februari 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 10 januari

Bescherm je huid, ook in de winter!

In de zomer moeten we onze huid beschermen tegen overdreven blootstelling aan UV-stralen, dat weet het kleinste kind. Minder bekend zijn de effecten van het gure winterweer op onze buitenlaag. Nochtans kunnen bijtende koude en droge lucht ook voor heel wat ellende zorgen.
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

12 baby's met mucoviscidose ontdekt tijdens eerste jaar screening

Sinds 1 januari 2019 kunnen ouders in Vlaanderen hun pasgeboren baby laten screenen op mucoviscidose. Een jaar na implementatie van de screening blijkt dat de doelstelling wordt behaald.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kan je toch de griep krijgen als je gevaccineerd bent?

Griepvaccinatie biedt niet altijd bescherming tegen de griep. Wel is aangetoond dat het de kans op griep veel kleiner maakt.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Kan bewegingsadvies op voedseletiket ons eetgedrag beïnvloeden?

Zo goed als elk product in de supermarkt is vandaag voorzien van een etiket waarop je de exacte voedingswaarden kan aflezen, maar veel consumenten weten niet hoe ze die cijfers best interpreteren. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat als je overgevoelig bent voor geluid?

Hyperacusis is een aandoening van het gehoororgaan waarbij de tolerantie voor normale omgevingsgeluiden sterk verminderd is. Mensen met hyperacusis ervaren heel veel geluiden als te sterk en buitengewoon onaangenaam.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Slapen met sokken, is dat eigenlijk een goed idee?

De situatie: koude voeten. De ene volkswijsheid zegt dat slapen met sokken in dat geval een uitstekend idee is, de andere waarschuwt dat er dan onvoldoende lichaamswarmte weg kan en het een slecht idee is. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Moet je elke dag 10.000 stappen zetten?

Dat we moéten sporten en moéten bewegen weten we intussen wel al. En we doen het ook om calorieën te verbranden of wat conditie te kweken. Maar het is nog véél belangrijker dan alleen maar daarvoor.

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/01/2020 , bijgewerkt op 11/02/2020
volgopfacebook

volgopinstagram