Nieuwsbrief 9 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 9 oktober

Wat zijn de symptomen van een trombose?

Een trombose is een bloedstolsel in een (slag)ader, die de bloeddoorstroming belemmert of blokkeert. Dat kan grote gevolgen hebben, variërend van chronische pijn aan het been of arm tot aan levensbedreigende situaties, zoals een longembolie of hersenembolie.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is angst en wanneer spreekt men van een angststoornis?

Angst is een emotie die wordt gekenmerkt door gevoelens van spanning, bezorgde gedachten en lichamelijke veranderingen. Maar liefst een vierde van alle personen krijgt in zijn leven ooit te maken met angstproblemen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is fibromyalgie en hoe kan je het behandelen?

Fibromyalgie is een aandoening met als belangrijkste symptomen vermoeidheid, chronische pijn en stijfheid over het hele lichaam. De diagnose van fibromyalgie is moeilijk te stellen omdat er nog geen specifieke, diagnostische testen beschikbaar zijn. Dit leidt soms tot frustraties, ook bij de arts.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is je beha-maat en welke beha past best?

Draag je de verkeerde beha, dan kun je last krijgen van pijnlijke borsten, pijn in je nek, rugklachten of zelfs minder elastische borsten. Hoe bereken je je beha-maat? En welk soort beha past bij jouw borsten?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: moussaka light

Een heerlijke moussaka waar je zonder schuldgevoel kan van smullen. Het recept vraagt iets meer werk, maar je kunt de aubergines al vooraf grillen, dan ben je sneller klaar.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/10/2023 , bijgewerkt op 18/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram