Nieuwsbrief 9 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 9 mei

Plusouder: tips van Rika Ponnet voor een samengesteld gezin

In een nieuw samengesteld gezin is het niet evident om alle neuzen en tenen in dezelfde richting te houden. Seksuologe en bemiddelaar Rika Ponnet heeft het in dit interview over de valkuilen voor een nieuw samengesteld gezin, en vertelt wat je als plusouder kan doen... en wat je beter kan laten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Ziekte van Lyme: hoe ernstig is een besmetting?

De ziekte van Lyme is een infectie, veroorzaakt door de Borrelia-bacterie, waarvan teken drager kunnen zijn. Symptomen zijn soms uitgesproken, zoals een rode, ronde huidvlek, maar kunnen ook uitblijven. Nochtans is ingrijpen belangrijk, want onbehandeld lijdt de ziekte tot ernstige gezondheidsproblemen.

Lees verder

Gezondheid.be

Natuurlijke zonnebescherming: zonnepoeder met SPF 50 van Sunday Brush

ADVERTORIAL
Dermatologen en beauty-experts vertellen het ons al jaren: de beste manier om je huid gezond te houden is nog altijd UV bescherming. Niet alleen voor het voorkomen van huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken, maar ook voor huidschade op lange termijn. 

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is zwangerschapsdiabetes?

Als tijdens de zwangerschap abnormaal hoge bloedsuiker- of glucosewaarden (‘hyperglycemie’) worden vastgesteld, kan dat zonder ingrijpen ernstige complicaties geven, zowel voor mama als baby. Een adequate behandeling kan de risico’s echter sterk verminderen.

Lees verder

Gezondheid.be

De impact van jóuw schermtijd op je kindje

Hoeveel minuten per dag speel jij met je kindje? En hoeveel minuten daarvan krijgt je kindje jouw onverdeelde aandacht? Veel ouders houden tussendoor met één oog een gsm, tablet of tv in de gaten, maar de impact van die schermtijd op je kindje is groter dan je zou vermoeden.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/05/2023 , bijgewerkt op 16/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram