Nieuwsbrief 9 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 9 juni

Wat is psoriasis en wat kan je eraan doen?

Psoriasis (afgeleid van het Griekse ‘psora’) is een niet-besmettelijke chronische huidontsteking. Typische symptomen van de ziekte zijn scherp begrensde roodachtige vlekken op de huid die zijn bedekt met hardnekkige zilverwitte schilfertjes. Wat kan je eraan doen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Moet je kip afspoelen met water voor het koken?

Veel mensen spoelen een kippenfilet (maar ook rauwe vis, garnalen...) met water voor ze de kip bereiden. Ze denken daarmee mogelijk schadelijke organismen te kunnen vermijden. Is dat een goed idee?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat doen vitamines en voedingssupplementen écht voor je huid en haar?

In huidcrèmes, shampoo en dergelijke zitten vaak vitaminen zoals vitamine A, b-caroteen, vitamine B5, B8 en E. Van al deze vitaminen wordt beweerd dat zij op de een of andere manier zorgen voor gezonde haren of een gezonde huid. Is dat effectief zo?

Lees verder

Gezondheid.be

SLE: Wat is systeemlupus en hoe herken je het?

Systeemlupus of systemische lupus erythematosus (SLE) is een veralgemeende auto-immuunziekte. Dat wil zeggen dat onze immuniteit (=afweer) zich op overdreven wijze tegen onszelf richt, o.a. door antistoffen te vormen die ontstekingsziekten veroorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe ontwikkel je een perfect geheugen?

Het leven is een aaneenschakeling van herinneringen die betekenis geven aan wie we zijn en wat we willen. Hoe meer we ons herinneren, des te completer we ons voelen. Het goede nieuws is: je geheugen kun je trainen. In dit online college hoor je hoe.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/06/2022 , bijgewerkt op 16/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram