NIeuwsbrief 9 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 9 januari

Welke medicijnen zijn verborgen dikmakers?

Maar liefst 10 tot 15 procent van de gewichtsproblemen zouden een gevolg zijn van medicatiegebruik. Sommige medicijnen maken je bijvoorbeeld hongeriger. Andere vertragen je vermogen om calorieën te verbranden of zorgen ervoor dat je extra vocht vasthoudt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat als je kind niets lust (behalve appelmoes)?

Maandelijks mogen we op online consultatie bij Karolien Raeymaekers, klinisch psycholoog-gedragstherapeut en auteur van Denk als je peuter/kleuter. Deze keer schuifelen we binnen rond etenstijd en leggen we een veelvoorkomend probleem op tafel.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe houd je als sporter je darmen in topconditie?

We weten al lang dat voeding een bepalende factor is voor onze darmgezondheid en ons immuunsysteem, maar welk effect heeft sport op je darmen en hoe houd je de darmmicrobiota (darmflora) in topconditie?

Lees verder

Gezondheid.be

Misokinesie: als je frustratie voelt bij gefriemel van anderen

Je krijgt er de kriebels van als je iemand de hele tijd ziet friemelen, pulken of wiebelen. Je voelt frustratie, angst zelfs. Misschien behoor je wel tot die één op de drie mensen die lijdt aan misokinesie. De aandoening bleef lang onder de radar, maar kreeg recent wetenschappelijke aandacht.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: gezonde kippensoep met groenten

Warme dranken verzachten de ontstoken slijmvliezen en door de damp wordt het neusslijmvlies bevochtigd, waardoor je neus minder verstopt zit. Deze kippensoep zit dan nog eens boordevol groenten, wat je gezondheid echt een boost geeft.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/01/2023 , bijgewerkt op 12/01/2023
volgopfacebook

volgopinstagram