Nieuwsbrief 9 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 9 februari

Op welke leeftijd moet je stoppen met alcohol drinken om dementie te vermijden?

Hoe ouder je wordt, hoe gevoeliger je bent voor de effecten van alcohol. Sterker zelfs, het drinken ervan kan bestaande gezondheidsproblemen verergeren. Neuroloog Richard Restak, professor aan het George Washington University Medical Center, raadt dan ook aan om vanaf een bepaalde leeftijd volledig te stoppen met het drinken van alcohol.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Tips voor gezonde broodjes

Is een belegd broodje gezond? En hoe kan je zelf een gezonde lunch maken? We zetten je op weg met de hulp van het Vlaams Instituut Gezond Leven, dat aanbevelingen voor een gezonde (broodjes)lunch heeft opgesteld, gebaseerd op de voedingsdriehoek.

Lees verder

Gezondheid.be

Beroepsziekten in België

Beroepsziekten worden gedefinieerd als ziekten die direct verband houden met het werk dat iemand uitvoert, zoals blootstelling aan gevaarlijke stoffen, lichamelijke belasting of psychosociale stress. Welke vergoeding kan je krijgen voor een beroepsziekte? En hoe verloopt de procedure?

Lees verder

Gezondheid.be

Dwerggroei (achondroplasie)

Achondroplasie is een groeistoornis en de meest voorkomende oorzaak van dwerggroei. Wanneer spreekt men van dwerggroei, en kan je oud worden met dwerggroei? Welke behandelingen zijn mogelijk? We vatten de info samen.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: kruidige ovenschotel met kip en couscous

Deze schotel kan je perfect van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo kan jij alle tijd met je gezin of je gasten doorbrengen terwijl de oven het werk doet.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/02/2024 , bijgewerkt op 13/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram