Nieuwsbrief 9 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 9 februari

Hoe herken je een allergie?

Een allergie geeft meestal een combinatie van symptomen. Meestal treden de klachten na enkele minuten tot uren op, soms pas na twee of drie dagen (vooral bij contactallergie). We zetten de voornaamste symptomen op een rij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Humaan metapneumovirus: belangrijke oorzaak van luchtweginfecties

Het humaan metapneumovirus (HMPV) kan ernstige luchtweginfecties veroorzaken, vooral bij jonge kinderen en bij mensen met een verminderde weerstand, zoals ouderen, chronisch zieken enz. Hoe kan je besmetting vermijden?

Lees verder

Gezondheid.be

Incontinentieadvies op maat bij Goed thuiszorgwinkel

ADVERTORIAL
Laat incontinentie je leven niet ontregelen. Kom langs bij een specialist incontinentiezorg bij Goed en ga voluit voor comfortabel leven.

Klik hier voor incontinentieadvies op maat.

Gezondheid.be

Gelukshormoon: wat is de rol van dopamine in ons lichaam?

Dopamine is een neurotransmitter: een stof in onze hersenen die zenuwen met elkaar laat communiceren. Het meest gekend is zijn rol in het belonen van gedrag, waardoor we genot ervaren. Daarom noemt men dopamine ook wel het ‘gelukshormoon’.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kom je van je nachtmerries af?

Zwetend en totaal in paniek in je bed wakker worden. Dat herken je ongetwijfeld, want iedereen heeft wel eens last van een nachtmerrie. En dat is op zich niet zo’n probleem. Maar wat als je zó vaak nachtmerries hebt, dat je er ook overdag last van hebt?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/02/2023 , bijgewerkt op 13/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram