Nieuwsbrief 9 december

Laatst bijgewerkt: december 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 9 december

Als koppel apart slapen: nefast voor je relatie of net goed?

Steeds meer koppels doen aan Sleeping Apart Together, of kortweg SAT. Zorgen betere nachten voor een betere relatie of creëer je zo letterlijk en figuurlijk een afstand? We vroegen het aan relatietherapeute en seksuologe Vanessa Muyldermans.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Elf mogelijke oorzaken van vaginale jeuk

Nogal wat vrouwen hebben af en toe last van vaginale of genitale jeuk. Meestal is er niets ernstig aan de hand, en is de jeuk ook van korte duur, maar wat veroorzaakt die jeuk precies? En hoe kan je ze behandelen, en eventueel voorkomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Sporttape: Hoe werkt kinesiotape?

Kinesiologie is een geneeswijze waarbij de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam centraal staan. Kinesiotape is een sporttape, gemaakt uit een combinatie van katoen en nylon, die zou helpen om blessures te voorkomen of te genezen. Al mag niet iedereen ze zomaar gebruiken.

Lees verder

Gezondheid.be

Kan je verschillende keren griep krijgen in één griepseizoen?

Wie net afgerekend heeft met een griepvirus en denkt dat het gevaar nu geweken is, moeten we helaas teleurstellen. Hoewel de kans klein is, kan de seizoensgriep wel een tweede keer toeslaan. Dat verklaart ook meteen waarom je zelfs na een griepspuit nog ziek kan worden.

Lees verder

Gezondheid.be

Wereldlichtjesdag: livestream ter nagedachtenis van overleden kinderen

De huizenvandeMens provincie Antwerpen organiseren op Wereldlichtjesdag, de internationale dag ter nagedachtenis van overleden kinderen, een speciale livestream met warme woorden, dans en muziek, om ouders en sympathisanten een hart onder de riem te steken.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/12/2021 , bijgewerkt op 14/12/2021
volgopfacebook

volgopinstagram