Nieuwsbrief 8 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 8 september

De geneeskrachtige werking (en mogelijke risico's) van aloë vera

Aloë vera is een tropische kamerplant. In de stengel zit een gel die mensen al duizenden jaren gebruiken om haar geneeskrachtige en huidverzorgende eigenschappen. Voor sommige gezondheidseffecten is wetenschappelijk bewijs, maar dat is lang niet voor alle claims zo. Waarvoor werkt het wel?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Neus snuiten of ophalen bij een loopneus?

Er zijn honderden virusstammen die een verkoudheid kunnen veroorzaken, maar de klachten zijn nagenoeg identiek: niezen, hoofdpijn, snotteren… Hoe ontstaat zo’n neusverkoudheid eigenlijk, en kan je best snuiten of de neus ophalen om de loopneus sneller te stoppen?

Lees verder

Gezondheid.be

Minder kans op littekens als je de wonde vochtig houdt

Lang werd gedacht dat je een wonde het best kan laten indrogen tot een korst wordt gevormd waaronder nieuwe huidcellen ontstaan, maar uit onderzoek blijkt dat de huid in een vochtige omgeving bijna twee keer zo snel geneest.

Lees verder

Gezondheid.be

Terminale of palliatieve sedatie: vaak toegepast en toch omstreden

Is palliatieve sedatie een ‘verdoken vorm’ van euthanasie? Wat zeggen voor- en tegenstanders? En hoe vaak wordt het toegepast?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe werkt een medicijn nadat je het ingeslikt hebt?

Professor Adam Cohen staat in zijn praktijk nog steeds dagelijks versteld van de miraculeuze effecten van een klein pilletje. 

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/09/2022 , bijgewerkt op 15/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram