Nieuwsbrief 8 december

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 8 december

Is diabetesmedicijn Ozempic een wondermiddel om snel gewicht te verliezen?

Ozempic is een merknaam voor semaglutide, een geneesmiddel voor mensen met diabetes type 2. Het medicijn werkt in op je pancreas en je hersenen, waardoor je bloedsuikergehalte daalt en je eetlust afneemt, wat Ozempic alsmaar populairder maakt bij niet-diabetespatiënten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Streptokokken groep A (GAS) en groep B (GBS): welke soorten infecties?

Streptokokkeninfecties zijn infecties die worden veroorzaakt door de bacteriegroep streptokokken, die variëren van milde keelinfecties tot bloedvergiftiging. Er zijn meer dan 20 verschillende soorten streptokokkenbacteriën die in twee hoofdgroepen zijn in te delen: groep A en groep B.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe herken je een passief-agressieve persoonlijkheid?

Een passief-agressieve persoonlijkheid is een mogelijk symptoom van andere stoornissen, zoals borderline, narcistische persoonlijkheidsstoornis, bipolaire persoonlijkheidsstoornis, enzovoort. Hoe kan je een passief-agressieve persoonlijkheid herkennen?

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast over voedselovergevoeligheden: van voedselallergie tot -intolerantie

Hoe komt het dat steeds meer mensen allergisch voor voeding zijn? Wat is het beste dieet bij een voedselallergie? En waarom spelen bacteriën een belangrijke rol bij de behandeling? Deze aflevering van Gezond Gesprek, een podcast met dr. Berber Vlieg-Boerstra, is een ware 'masterclass' over voedselallergie.

Lees verder

Gezondheid.be

Complex Regionaal Pijnsyndroom CPRS: chronische pijnaandoening na letsel

Complex regionaal pijnsyndroom (CRPS) is een aandoening die chronische pijn geeft in een ledemaat. Oorzaak is doorgaans een letsel of een operatie. De pijnklachten duiden niet op weefselschade, maar worden veroorzaakt door een abnormale reactie op een wonde.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/12/2022 , bijgewerkt op 15/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram