Nieuwsbrief 7 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 7 juni

Vegetarisme: hoe kan je gezond vegetarisch eten?

Een vegetarisch dieet bevat geen vlees of vis en bestaat grotendeels uit plantaardige producten. Daardoor is de voeding doorgaans rijker aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Bepaalde voedingsstoffen komen dan weer minder voor bij vegetarische voeding. Hoe zorg je voor een gezond evenwicht?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

SPF zonnecrème: mag je langer in de zon blijven met een hoge factor?

SPF staat voor Sun Protection Factor: een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. SPF geeft aan hoelang je beschermd in de zon kan zitten met zonbescherming (zonnebrandcrème), voordat er zonverbranding optreedt.

Lees verder

Gezondheid.be

Longkanker: zoek snel hulp voor grotere kans op genezing

Veel longkankerpatiënten vinden dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun ziekte, en zoeken daarom vaak te laat hulp. Dat maakt longkanker een van de meest dodelijke kankers. Toch ligt roken niet altijd aan de basis. Bij 20 procent van de longkankerpatiënten is er een andere oorzaak.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de gevaren van te veel nitraatrijke voeding?

Nitriet en nitraat hebben dezelfde bron: stikstof (N). We krijgen deze chemische verbindingen binnen via onze voeding. Op die manier komen ze onder meer terecht in het speeksel en het bloed. Onder bepaalde omstandigheden kunnen hun effecten schadelijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe gebeurt de diagnose van astma?

De diagnose van astma gebeurt hoofdzakelijk op basis van de klachten en gerichte vragen van de arts. Nadien volgt een aantal tests die de ademhalingsproblemen moeten bevestigen. Een woordje uitleg.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/06/2022 , bijgewerkt op 16/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram