Nieuwsbrief 7 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 7 februari

Wat is een déjà vu?

De meeste mensen hebben ooit wel het gevoel gehad dat ze een bepaalde situatie al eens hebben meegemaakt: ze hebben op dat moment een déjà vu. De vertaling van het Franse woord is dan ook letterlijk ‘al gezien’. Wat gebeurt er tijdens een déjà vu?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Symptomen vitamine B12-tekort en wie moet supplementen nemen?

Vitamine B12 (cobalamine) is noodzakelijk voor de aanmaak van rode bloedcellen, die dan weer nodig zijn om zuurstof in je bloed te vervoeren. Daarnaast is vitamine B12 nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel. Hoe weet je of je een tekort hebt? En wanneer kan je best supplementen nemen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen spierkrampen?

Bij een spierkramp krijgt je spier of een gedeelte van je spier onvoldoende zuurstof. De spiervezels trekken daardoor plots hevig samen. Hoewel spierkrampen veelal onschuldig zijn, zijn ze wel hinderlijk. Je kan ze dus maar beter voorkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Pijnstillers: wat is ibuprofen?

Ibuprofen is een pijnstiller die behoort tot de NSAID’s. Dit type pijnstiller remt koorts, verlicht pijn en vermindert ontstekingen. Men gebruikt het vaak als paracetamol onvoldoende helpt. Maar ibuprofen geeft ook meer bijwerkingen dan paracetamol.

Lees verder

Gezondheid.be

Oefeningen om je bekkenbodem te versterken

Een gezonde bekkenbodem vraagt wel wat oefening. Er bestaan veel verschillende manieren om je bekkenbodem te trainen om zo onder andere ongewild urineverlies voor én na de bevalling te vermijden. Hedwig Neels van The Pelvic Floor geeft uitleg bij enkele oefeningen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/02/2023 , bijgewerkt op 13/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram