Nieuwsbrief 7 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 7 april

Wat kan je zelf doen tegen snurken?

Snurken is een probleem van alle leeftijden, maar naarmate je ouder wordt nemen de decibels vaak toe. Hebben jij of je partner last van het snurken, dan zijn de volgende tips misschien wel de oplossing.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe (on)gezond zijn de verschillende varianten van koffie?

Een dampende kop koffie is een van de dagelijkse geneugten. Er is bovendien voor ieder wat wils: een zwarte koffie zonder meer of de meer royale koffiedrankjes met melk of slagroom. Maar hoe ongezond zijn die verschillende koffies?

Lees verder

Gezondheid.be

Shigellose: zeer besmettelijke bloederige diarree die resistent is tegen antibiotica

In Frankrijk duiken alsmaar meer gevallen van shigellose op. De ziekte, die soms bloederige diarree veroorzaakt, wordt veroorzaakt door de bacterie Shigella sonnei. Deze stam is zeer besmettelijk en bijzonder resistent tegen antibiotica.

Lees verder

Gezondheid.be

Botkanker: osteosarcoom en multiple myeloom (ziekte van Kahler)

Er bestaan verschillende vormen van primaire botkanker. De twee meest voorkomende vormen zijn osteosarcoom (of osteogeen sarcoom) en multiple myoloom (of ziekte van Kahler). Osteosarcoom treft vooral jonge mannen terwijl multiple myeloom vooral oudere mensen treft.

Lees verder

Gezondheid.be

Het premenstrueel syndroom (PMS): symptomen en behandeling

Onder het premenstrueel syndroom (PMS) verstaat men het regelmatig (cyclisch) optreden van psychische en lichamelijke symptomen tijdens de tweede helft van de menstruatiecyclus. PMS komt het vaakst voor bij vrouwen boven de 35 jaar. Wat kan je eraan doen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/04/2023 , bijgewerkt op 11/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram