Nieuwsbrief 6 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 6 september

Diabetes: bloed prikken binnenkort niet meer nodig

De Gentse start-up Indigo Diabetes werkt aan een kleine sensor die onder de huid van mensen met diabetes wordt ingebracht en zo de glucosewaarden nauwkeurig registreert. Zo hoeven ze zich niet langer in hun vinger te prikken of met een pleister op hun arm rond te lopen om hun bloedsuikerspiegel te meten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Overzicht van leerstoornissen en ontwikkelingsstoornissen

Een leerstoornis is een soort ontwikkelingsstoornis. Beide hebben met elkaar gemeen dat ze leerproblemen veroorzaken door een afwijking in de biologische structuur en de werking van de hersenen. In dit artikel zetten we de neurobiologische ontwikkelingsstoornissen en leerstoornissen op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Boswellia, kurkuma én zwarte peper, het ideale trio voor je gewrichten

ADVERTORIAL
Boswellia is de superfood die de krachtige werking van kurkuma nog meer versterkt. Om je spieren en gewrichten soepel te houden, is de combinatie met zwarte peper van groot belang want kurkuma wordt slecht opgenomen door het lichaam. Wil je weten waarom, lees dan snel verder!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Otitis Externa: wat is zwemmersoor en hoe kan je het voorkomen?

Een ‘zwemmersoor’ (Otitis Externa) is een ontsteking of infectie van de uitwendige gehoorgang, het holletje dat van je oorschelp tot aan het trommelvlies loopt.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom is dik worden zo makkelijk?

Natuurlijk willen we allemaal gezond leven en er goed uitzien, maar toch staat dit elk jaar opnieuw bovenaan op ons lijstje goede voornemens. Waarom lukt het dan steeds niet?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/09/2022 , bijgewerkt op 15/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram