Nieuwsbrief 6 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 6 oktober

Lucide dromen: hoe kan je je dromen sturen?

Een lucide droom is de toestand waarbij je weet dat je droomt, terwijl je aan het slapen bent. Je bent je ervan bewust dat de gebeurtenissen die door je hersenen flitsen, niet echt zijn. Je kan zelfs bepalen hoe de actie zich ontvouwt, alsof je een film regisseert in je slaap.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Latexallergie: symptomen, maatregelen en preventie

Veel mensen hebben huidproblemen bij het dragen van rubberhandschoenen. Soms berust dit niet op een echte latexallergie, maar wel op een mechanische irritatie. Een echte latexallergie is minder frequent, maar potentieel veel ernstiger. Wat zijn de symptomen, welke producten bevatten latex, en welke maatregelen moet je nemen?

Lees verder

Gezondheid.be

Boswellia, kurkuma én zwarte peper, het ideale trio voor je gewrichten

ADVERTORIAL
Boswellia is de superfood die de krachtige werking van kurkuma nog meer versterkt. Om je spieren en gewrichten soepel te houden, is de combinatie met zwarte peper van groot belang want kurkuma wordt slecht opgenomen door het lichaam. Wil je weten waarom, lees dan snel verder!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Maagontsteking of gastritis: irritatie van het maagslijmvlies

Gastritis is een ontsteking aan het maagslijmvlies, ten gevolge van een acute of langdurige, chronische irritatie van het slijmvlies. Het is een veelvoorkomende aandoening: meer dan de helft van alle mensen boven vijftig jaar zou gastritis hebben, maar niet altijd gepaard met symptomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom is borstkanker zo moeilijk uit te roeien?

Hoewel de wetenschap niet stil staat en er onderzoek wordt gedaan naar beloftevolle behandelingen, krijgt 1 op de 10 vrouwen ooit borstkanker. Oncoloog Hans Wildiers (KU Leuven) legt uit hoe dat komt en waarom het zo moeilijk is om dat aantal te doen dalen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/10/2022 , bijgewerkt op 18/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram