Nieuwsbrief 6 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 6 januari

Wat zijn koolhydraten en welke kan je beter vermijden?

Koolhydraten zijn moleculen die bestaan uit koolstof-, waterstof- en zuurstofatomen. Samen met eiwitten en vetten leveren ze ons lichaam energie. Maar niet alle koolhydraten zijn even gezond. Waarop moet je letten? En is een koolhydraatarm dieet een goed idee?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Heeft je kind een verkoudheid, griep of corona?

Kan jij de symptomen van een verkoudheid, griep en corona van elkaar onderscheiden? Het feit dat baby’s en kinderen zelf de klachten niet (goed) kunnen verwoorden, helpt natuurlijk ook niet echt. We zetten de verschillende symptomen even op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Maagverkleining: voor wie?

Er zijn, zoals bij elke operatie, risico’s verbonden aan een maagverkleining én het heeft een enorme impact op jouw levensstijl. Het is dus geen cosmetische ingreep maar een methode om de gezondheidsproblemen ten gevolge van overgewicht te verminderen. Wie komt in aanmerking?

Lees verder

Gezondheid.be

Allergie voor kunstnagels is belangrijke oorzaak van handeczeem

Kunstnagels zijn een belangrijke bron van allergische contactdermatitis. Symptomen zijn onder andere jeuk, roodheid en zwelling. Wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Plasma geven, hoe gaat dat in zijn werk?

Wat is plasma? Hoe kan een plasmadonor levens redden? Wat houdt het eigenlijk in, plasma geven, en hoe verloopt het in tijdens van corona? Een overzicht, aangevuld met een getuigenis van gezondheid.be-collega Chantal.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/01/2023 , bijgewerkt op 12/01/2023
volgopfacebook

volgopinstagram