Nieuwsbrief 6 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 6 januari

Hoe ga je best om met een passief-agressief persoon?

De passief-agressieve persoon heeft vaak een ego-stoornis, een minderwaardigheidscomplex (soms gemaskeerd), of een narcistische tekortkoming, maar is zelf niet bewust van het feit dat hij zo reageert. Hoe ga je er dan best mee om?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De ziekte en het fenomeen van Raynaud

Als je in de winter of bij het manipuleren van diepvriesvoeding direct ijskoude vingers hebt die blauw of wit worden, dan kan het zijn dat je lijdt aan het fenomeen van Raynaud. In tweede instantie kunnen de vingers of tenen rood worden en opzwellen en tintelen. Moet je je dan zorgen maken?

Lees verder

Gezondheid.be

Tips tegen brandend maagzuur tijdens de zwangerschap

De eerste drie maanden maakt je lichaam het hormoon progesteron aan, wat maakt dat de spier die je maag afsluit verslapt, met zure oprispingen tot gevolg. Nadien is het de toegenomen druk in je buikholte die voor brandend maagzuur zorgt. Gelukkig zijn er wel dingen die je kan doen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zijn kolen gezonde winterkost?

Witte kool, groene kool of savooikool, boerenkool, rode kool, spruitjes: het zijn ideale wintergroenten die bovendien boordevol goede voedingsstoffen zitten, al hangt natuurlijk veel af van de bereidingswijze en hoe je de kolen bewaart.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom kost jouw jeans 8000 liter water?

Jeans is bijna niet stuk te krijgen. Dat klinkt duurzaam, maar je jeans slurpt liters water voordat hij bij jou in de kast ligt. In dit online college van Universiteit van Nederland legt onderzoeker waterbeheer dr. Rick Hogeboom (Universiteit Twente) uit waarom.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/01/2022 , bijgewerkt op 10/01/2022
volgopfacebook

volgopinstagram