Nieuwsbrief 6 december

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 6 december

Experimenteel medicijn kan ziekte van Alzheimer vertragen

Een studie heeft aangetoond dat het experimentele geneesmiddel lecanemab de cognitieve achteruitgang bij de ziekte van Alzheimer kan vertragen met 27%. Een doorbraak, maar wat betekent dat in realiteit? Is 27% genoeg om echt een verschil te merken?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Weg met stress: 10 relaxatieoefeningen die je zelf kan proberen

Wil je een cursus of een therapie volgen om je te leren ontspannen? Keuze zat… Maar je kan ook zelf veel doen om je stresspieken kopje onder (proberen) te duwen. Met deze tien tips ben je al aardig op weg.

Lees verder

Gezondheid.be

Keelpijn met heesheid: ontsteking van het strottenhoofd (laryngitis)

Laryngitis is een ontsteking van het strottenhoofd door overbelasting, irritatie of infectie. In het strottenhoofd zitten je stembanden die ook ontstoken of geïrriteerd raken, waardoor ze opzwellen. Je stem zal daardoor hees klinken en in sommige gevallen zelfs onhoorbaar.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is een therapie voor mensen die door een ziekte, trauma, beperking of ontwikkelingsstoornis hun gewone dagelijkse activiteiten of handelingen niet meer kunnen uitvoeren. De ergotherapeut helpt een patiënt zo zelfstandig mogelijk te worden. 

Lees verder

Gezondheid.be

Moet je thee zetten met kokend water?

Moet je water laten koken voor je thee zet, of net niet? En wist je dat thee geen typisch Engels ritueel is? Vanwaar komt het dan wel? Ontdek het in dit artikel. 

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/12/2022 , bijgewerkt op 09/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram