Nieuwsbrief 6 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 6 april

Alfa-galsyndroom: vleesallergie na tekenbeet

Dat teken verschillende ziektes kunnen veroorzaken, is intussen alom geweten. De ziekte van Lyme bijvoorbeeld, maar er is ook het alpha-gal syndroom, dat een vleesallergie uitlokt. Medici vragen om alert te zijn, omdat de typische symptomen niet altijd tot uiting komen, maar medisch ingrijpen soms wel nodig is.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Scheelzien (strabismus) bij kinderen en volwassenen

Scheelzien is een afwijking van de stand van de ogen, waarbij de ogen niet correct uitgelijnd zijn en niet op hetzelfde punt gericht staan. Bij gebrek aan uitlijning ontstaat verwarrend dubbel zicht. Wat zijn de oorzaken, en wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom is chocolade gevaarlijk voor je hond?

Honden zijn veel gevoeliger voor chocolade dan mensen. Een halve reep chocolade kan al tot een dodelijke vergiftiging leiden bij een hond. Hoe komt dat precies?

Lees verder

Gezondheid.be

Tips voor een lange autorit met kinderen

Eindelijk nog eens samen met het gezin op reis, het hoogtepunt van het jaar... Maar met kleine kinderen op reis gaan, is niet altijd evident en zeker een autovakantie kan een uitdaging zijn. Met deze vier tips maak je het net iets makkelijker.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast: cholesterol en een gezond hart

Is cholesterol zo slecht voor ons hart als mensen zeggen of plantte de farmaceutische industrie een heuse 'cholesterolmythe' in ons hoofd? Wat is de relatie tussen cholesterol en ons lichaam? Moeten we ons regelmatig laten testen? Wat als we een hoge cholesterol hebben?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/04/2023 , bijgewerkt op 11/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram