Nieuwsbrief 5 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 5 september

Verband tussen darmkanker en nitrieten/nitraten in voeding

Het Franse agentschap voor gezondheid en milieu, Anses, heeft onlangs een rapport gepubliceerd dat het verband bevestigt tussen het risico op darmkanker en de consumptie van nitrieten en nitraten, die onder andere aan charcuterie worden toegevoegd.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Welke soorten drugs zijn er en wat is het effect?

Drugs worden gedefinieerd als stoffen die het bewustzijn beïnvloeden. Afhankelijk van welke soort drugs je neemt, krijgen bepaalde gebieden in je hersenen de opdracht om minder goed of net beter te gaan werken.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is intermittent fasting en (hoe) werkt het?

Al jaar en dag gaan mensen op zoek naar nieuwe manieren om – liefst zo snel mogelijk – enkele kilo’s kwijt te raken. Tegenwoordig ontdekken meer en meer mensen intermittent fasting en voorlopig lijkt er geen einde te komen aan die opmars. Maar is het wel zo goed voor ons?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zal niemand ouder dan 122 jaar worden?

Betere vaccins, betere ziekenhuizen en hygiëne hebben ervoor gezorgd dat we al een stuk ouder worden dan pakweg 100 jaar geleden. En toch lijkt er een bovengrens te zijn. Prof. Liesbet Temmerman (KU Leuven) zoekt uit waarom dat zo is.

Lees verder

Gezondheid.be

Kruidige ovenschotel met kip en couscous

Deze schotel kan je perfect van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo kan jij alle tijd met je gezin of je gasten doorbrengen terwijl de oven het werk doet.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/09/2022 , bijgewerkt op 07/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram