Nieuwsbrief 5 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 5 mei

Waarom komen sommige mensen altijd te laat?

Volgens experten zijn laatkomers niet noodzakelijk slechtgemanierd of onverschillig voor de gevoelens van anderen, maar hebben ze een bepaalde hersenwerking en persoonlijkheid die aan de basis ligt van het chronisch te laat komen. Een woordje uitleg.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De darm-hersen-as (gut-brain-axis): bepalend voor stemming en gedrag

Onze darmen en hersenen zijn met elkaar verbonden. Meer nog: onze hersenen zouden de darmgezondheid beïnvloeden en omgekeerd idem. Wetenschappers buigen zich al jarenlang over dit communicatiekanaal, dat ook de darm-hersen-as wordt genoemd. Wat weten we tot nu toe?

Lees verder

Gezondheid.be

Reumatoïde artritis: een ontstekingsreuma

Reumatoïde artritis is een chronische progressieve gewrichtsaandoening. De ziekte gaat uit van het gewrichtsvlies dat gaat woekeren en zowel het kraakbeen als het omliggend bot aantast. Als de diagnose te laat gesteld wordt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Wat zijn de symptomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hypoallergene katten: welke rassen geven minder allergische reacties?

Ben je allergisch voor katten, maar zou je heel graag eentje in huis nemen? Dat kan: adopteer een hypoallergene kat. Met welke rassen van katten loop je minder risico op een allergische reactie?

Lees verder

Gezondheid.be

Doek op je buggy of wandelwagen? Let op voor het oveneffect!

Wil je op een zonnige dag op stap met je baby? Hang dan geen doek over je buggy of maxicosi. Je denkt zo schaduw te creëren, maar eigenlijk krijg je net een oveneffect.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/05/2023 , bijgewerkt op 16/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram