Nieuwsbrief 5 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 5 januari

Wat drinken tegen hoge cholesterol?

Een hoog cholesterolgehalte kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het verhoogt onder meer het risico op hart- en vaatziekten. Je kan een hoge cholesterol verlagen door te letten op je voeding. Ook kiezen voor de juiste drankjes kan een verschil maken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Is een dopamine detox gezond?

Een dopamine detox houdt in dat je een pauze neemt van alle prikkels die typisch zijn voor het digitale tijdperk, denk bijvoorbeeld aan meldingen van sociale media, om zo het dopamineniveau in je hersenen te resetten.

Lees verder

Gezondheid.be

Schorseneren: lekker én gezond

Schorseneren zijn een typische wintergroente. Ze wordt ook wel eens winterasperge of ‘armeluisasperge’ genoemd, omdat de smaak inderdaad een beetje op asperges lijkt.

Lees verder

Gezondheid.be

Grieks, Romeins, Egyptisch... wat is jouw voettype?

Griekse, Romeinse, Egyptische, Keltische of Germaanse voeten: is het echt mogelijk om de geografische oorsprong van je voorouders te bepalen door te kijken hoe je tenen zijn uitgelijnd?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: zelfgemaakte ketchup zonder suiker

Ketchup is gemaakt van tomaatjes en zou dus gezond moeten zijn. Ketchup bevat inderdaad weinig vet en alle gezonde voedingsstoffen van gekookte tomaten, maar het is wel een suikerbommetje! Van deze suikervrije bereiding mag je smullen naar hartenlust.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/01/2024 , bijgewerkt op 15/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram