Nieuwsbrief 5 december

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 5 december

Hoe gezond zijn mandarijnen?

Een mandarijn is een citrusvrucht die verwant is aan de sinaasappel, maar sterker en zoeter smaakt. Welke gezondheidseffecten heeft de mandarijn precies? En wat is het verschil met clementines?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is RSV en waarom belanden zoveel kindjes met RSV in het ziekenhuis?

Het Respiratoir Syncytieel virus (RSV) is een verkoudheidsvirus verwant aan het griepvirus. Het veroorzaakt een infectie in de luchtwegen. Het RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij jonge kinderen.

Lees verder

Gezondheid.be

Postbiotica als wapen tegen darmkanker en andere beschavingsziektes

Kim De Paepe, postdoctoraal onderzoeker bij het Centrum voor Microbiële Ecologie en Technologie aan UGent, legt uit wat postbiotica precies zijn en hoe postbiotica kunnen helpen in de strijd tegen obesitas, allergieën, darmkanker en andere beschavingsziektes.

Lees verder

Gezondheid.be

Ijskoude duik: mag iedereen ijsberen en is het gezond?

De jaarlijkse nieuwjaarsduik komt weer dichterbij. Het vergt misschien wat moed, maar de effecten van ijsberen zijn positief voor lichaam en geest. We leggen uit waarom een duik in ijskoud water voor (bijna) iedereen gezond is en geven enkele tips voor beginners.

Lees verder

Gezondheid.be

Gezonde lasagne met gehakt en paprika

Lasagne is comfortfood van de bovenste plank. Hier worden de pastavellen vervangen door spitskoolbladeren: origineel maar vooral superlekker en bovendien lijnvriendelijk.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/12/2022 , bijgewerkt op 09/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram