Nieuwsbrief 4 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 4 oktober

Behandeling ALS: spectaculaire resultaten met nieuwe gentherapie

Een nieuwe internationale klinische studie bevestigt dat het geneesmiddel tofersen ALS kan tegengaan bij patiënten met een SOD1-mutatie. Voor het eerst tonen artsen en onderzoekers hiermee aan dat ALS in principe een behandelbare ziekte is.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

NSAID: hoe gebruik je ontstekingsremmers en wat zijn de bijwerkingen?

Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) zijn geneesmiddelen die ontstekingen, pijn en koorts verminderen, zoals ibuprofen, naproxen en diclofenac. Deze geneesmiddelen kunnen echter vrij ernstige bijwerkingen hebben.

Lees verder

Gezondheid.be

Gezondheid.be trakteert op een gratis receptenboekje

Tijdens de wintermaanden kan je lichaam wel een gezondheidsboost gebruiken, dus trakteren we al onze nieuwsbrief-abonnees op een gratis boekje met heerlijke, gezonde ontbijtrecepten.

Klik hier om het boekje te downloaden

Gezondheid.be

Ben je allergisch voor huisdieren?

Een allergie voor (huis)dieren komt veel voor. Het kan erg vervelend zijn, zeker bij kinderen. Bij allergie voor honden en katten reageert het lichaam op stoffen die aan huidschilfers, haren of veren van deze dieren kleven. Er zitten ook allergenen in het speeksel en de urine van de huisdieren.

Lees verder

Gezondheid.be

Wanneer krijgt een baby de eerste tandjes?

Rond de leeftijd van zes maanden beginnen de meeste baby’s tandjes te krijgen. Dit kan voor je kind erg lastig zijn. Je bent dus maar beter voorbereid, zodat je goed kan reageren als het zover is.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/10/2022 , bijgewerkt op 10/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram