Nieuwsbrief 4 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 4 juli

Kan je ook van wijn een ‘bierbuik’ krijgen?

Veel mensen drinken wel eens een glaasje alcohol... en bij een heel pak van hen blijft het niet bij één consumptie. Bestaat er echt zoiets als een bierbuik? En kan je ook van wijn een bierbuik krijgen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Voetschimmel: symptomen en behandeling

Een voetschimmel is een schimmelinfectie van de huid van de voet. De medische term is tinea pedis. Voetschimmel wordt ook 'zwemmerseczeem' of 'atleetvoet' genoemd, wat suggereert dat deze schimmels vaak optreden na zwemmen en bij sporters, maar eigenlijk kan iedereen een voetschimmel oplopen.

Lees verder

Gezondheid.be

Bochel: wat is een hyperkyfose en wat kan je eraan doen?

Hyperkyfose is een misvorming van de ruggengraat die eruitziet als een naar voren gebogen houding van het hoofd en de bovenrug. Men spreekt dan van een bochel. De kromming kan erger worden in de loop der tijd en een hoger risico op gezondheidsproblemen geven.

Lees verder

Gezondheid.be

Verbrand door de zon: wat kan je doen?

Welke factoren kunnen de kans op zonnebrand vergroten? En als je huid effectief verbrand is door de zon, hoe kan je die dan best verzorgen of behandelen?

Lees verder

Gezondheid.be

Yoghurt met gnocchi

Met dit gerecht kan je alle kanten uit. Met brood en een eitje erbij heb je een stevig (anti-kater) ontbijt, met wat gebakken aubergine of halloumi erbij is het een lekkere hoofdmaaltijd.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/07/2022 , bijgewerkt op 11/07/2022
volgopfacebook

volgopinstagram