Nieuwsbrief 4 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 4 augustus

9 weetjes over artrose

Artrose is één van de bekendste oorzaken van gewrichtspijn en één van de meest voorkomende reumatische aandoeningen, en toch bestaan er nog veel misverstanden. We hebben alles over artrose samengevat in 9 punten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je wratten voorkomen?

Wratten (verrucae) zijn vleeskleurige of bruinachtige gezwelletjes, rond of ovaal, met soms een bloemkoolachtige structuur. Ze worden veroorzaakt door besmetting met het humane papillomavirus. Vaak liggen ze naast elkaar, en soms vloeien ze in elkaar over.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat doen tegen reisziekte of wagenziekte?

Reisziekte of bewegingsziekte (kinetose) is een verzamelnaam voor symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid, zweten, hoofdpijn en overgeven. Het kan optreden in de auto, op een boot, soms in een vliegtuig en zelfs op dieren (bijv. paarden, kamelen…).

Lees verder

Gezondheid.be

Is een lage bloeddruk tijdens de zwangerschap gevaarlijk?

De bloeddruk verandert in de loop van de zwangerschap en daar kan je vooral in het tweede trimester last van hebben. Wat zijn de symptomen en wat kan je doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Een steenmarter in huis: wat kan je doen?

De laatste jaren komt de steenmarter in Vlaanderen meer en meer voor. Ze nemen vaak hun intrek in gebouwen, vooral op zolders, in kelders, tussen de isolatielaag onder het dak of in de spouwmuur, in schuren en tuinhuisjes. Hoe krijg je ze weg?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/08/2023 , bijgewerkt op 10/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram