Nieuwsbrief 4 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 4 april

Hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts: ‘Zet je wandeling in je planning’

De gezondheidsvoordelen van bewegen zijn talrijk… en toch lijkt het voor velen een onmogelijke klus om het aantal stappen per dag op te krikken. Hoe komt dat? En vooral: hoe kan het beter? Hartcoherentietherapeut Katrien Geeraerts gaf ons eerder al tips om juister te ademen – want ook dát heeft een grote impact – en heeft nu ook enkele beweegtips.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Melanoom: agressieve huidkanker

Een maligne melanoom is een kwaadaardige tumor die zowel de huid als de slijmvliezen kan aantasten. Deze tumoren worden gekenmerkt, omwille van het feit dat zij de neiging hebben om vrij vlug uit te zaaien langs de lymfevaten of langs de bloedbaan.

Lees verder

Gezondheid.be

Is vasten gezond?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen tijdelijk of periodiek vasten, bijvoorbeeld om af te vallen, omdat ze denken dat het gezond is of vanwege hun religie. Ze eten en/of drinken dan niet, veel minder of anders. Wat doet vasten met je lichaam?

Lees verder

Gezondheid.be

Eczeem: oorzaken, symptomen en behandeling

Eczeem is een verzamelnaam voor allerlei soorten huiduitslag. De huid is aangetast door: roodheid, schilfering, warmte, zwelling, rode bultjes, vochtblaasjes, vochtafscheiding, korstjes en krabeffecten. Wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Tips en inspiratie voor de brooddoos van je peuter of kleuter

De brooddoos voor je peuter of kleuter vullen met een lunch die even lekker als gezond is? Da’s een eitje. Kijk maar eens naar de tips van voedingsdeskundige Gisèle Gual.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/04/2023 , bijgewerkt op 11/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram