Nieuwsbrief 31 maart

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 31 maart

Hoe (on)gezond is chocolade?

Chocolade op zichzelf is niet per se slecht voor je, maar de hoeveelheid en kwaliteit van de chocolade die je eet kan van invloed zijn op je gezondheid. Een woordje uitleg.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Verstopping of constipatie: oorzaken en tips

Verstopping of constipatie is een vervelend euvel dat verschillende oorzaken kan hebben. Maar vaak is het een kwestie van levenswijze. Niet ontbijten, zich geen tijd gunnen om naar het toilet te gaan, de toiletgang uitstellen,

Lees verder

Gezondheid.be

Syndroom van Down (trisomie 21)

Het syndroom van Down, ook bekend als 'trisomie 21', is de voornaamste genetische oorzaak van een verstandelijke handicap. Hoe wordt downsyndroom opgespoord? Wat zijn de fysieke kenmerken, en welke impact heeft trisomie 21 op de gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Slaapregressie: als je kindje plots slecht slaapt

Na veel gebroken nachten slaapt je kindje eindelijk door. Jij dacht het slaaptekort wat in te halen, maar plots beginnen de slaapproblemen gewoon opnieuw? Zo'n slaapregressie is tijdelijk. Al zijn er wel zaken die je kan doen, zo vertelt slaapcoach Nathalie van Snuggles and Dreams.

Lees verder

Gezondheid.be

Ontsteking van de prostaat: symptomen en behandeling van prostatitis

Prostatitis is een ontsteking van de prostaatklier. De ontsteking kan acuut of chronisch zijn. Soms ligt een bacterie aan de basis, maar meestal is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak. Is prostatitis een ernstige aandoening? En hoe wordt ze behandeld?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 31/03/2023 , bijgewerkt op 07/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram