Nieuwsbrief 31 januari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 31 januari

Juist ademen: hartcoherentie als antwoord op stress, burn-out en hyperventilatie

Onze hartslag wordt bepaald door onze gedachten, emoties én onze ademhaling. Bepaalde zorgen en stress doen onze hartslag versnellen. De coherentie is zoek. Via onze ademhaling en vooral de focus erop kunnen we niet alleen ons hartritme maar ook onszelf opnieuw in evenwicht brengen.

Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Asbest: gezondheidsrisico's en hoe herkennen en verwijderen?

Ook al komen er geen nieuwe producten meer bij, je kan nog steeds met asbest in aanraking komen tijdens schoonmaak, herstel, renovatie of verwijdering van asbesthoudende materialen. Hoe kan je asbest herkennen en verwijderen? En wat zijn de gezondheidsrisico's?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe houd je als sporter je darmen in topconditie?

We weten al lang dat voeding een bepalende factor is voor onze darmgezondheid en ons immuunsysteem, maar de invloed van sport op onze darmen bleef lang onderbelicht. Welk effect heeft sport op je darmen en hoe houd je de darmmicrobiota (darmflora) in topconditie?

Lees verder

Gezondheid.be

Vaccinatie tegen mpox (apenpokken): voor wie?

Apenpokken, het virus dat later mpox werd gedoopt, wordt bijna uitsluitend via nauw lichamelijk en seksueel contact overgedragen en circuleert vooral bij mannen die seks hebben met mannen. Er bestaat een vaccin tegen mpox. Voor wie is dat vaccin aangeraden?

Lees verder

Gezondheid.be

Baby stukjes laten eten: hoe werkt de Rapley-methode?

Alsmaar meer ouders kiezen voor de ‘baby-led weaning’-methode, waarbij kindjes stukjes eten krijgen in plaats van papjes en ze helemaal zelf mogen kiezen wát en hoeveel ze ervan in hun mondje steken. Knort je maag van nieuwsgierigheid? Schuif je voeten onder tafel, wij vatten het voor je samen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 31/01/2023 , bijgewerkt op 09/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram