Nieuwsbrief 31 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 31 augustus

Pijn bij seks: verschillende problemen en oplossingen

Pijn bij seks komt meer voor dan je zou denken, in veel verschillende vormen. Elke soort pijn heeft een andere wetenschappelijke naam. Wij zetten ze allemaal op een rij, en bespreken ook de behandeling.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Sinaasappels onder de douche voor meer energie en minder stress?

Op TikTok duiken heel wat filmpjes op over de zogenaamde ‘shower orange’. Mensen van over de hele wereld beweren dat ze na het eten van een sinaasappel onder de douche meer energie hebben en minder stress ervaren. Kan dat wel?

Lees verder

Gezondheid.be

Wist je dat je in minder dan een uur stress kan verlichten?

ADVERTORIAL
Een drukke job, een sportief lichaam, een uitgebreide vriendenkring, familie, kinderen, verplichtingen… Tegenwoordig moeten we veel ballen tegelijk in de lucht houden. Geen wonder dat burn-out de ziekte van de tijd genoemd wordt. Ontstressen is dan ook belangrijker dan ooit, maar hoe doe je dat snel en doeltreffend?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Sporten: wanneer moet je je hart laten testen?

Wil je weten of je een verhoogd risico op een hartaandoening hebt en of verder medisch onderzoek aangewezen is? Het team Medisch Verantwoord Sporten van de Vlaamse Gemeenschap heeft in samenwerking met de Vereniging voor Keuringsartsen een hartscreeningprotocol uitgewerkt.

Lees verder

Gezondheid.be

Aarsmaden of aarswormen: symptomen, besmetting en behandeling

Heeft je kind last van anale jeuk? Dan heeft hij misschien aarsmaden, kleine witte wormpjes van zo'n centimeter lang. Een infectie is zeer besmettelijk. Ontwormingsmedicatie doodt de parasieten, maar strikte hygiënemaatregelen zijn nodig om een nieuwe infectie te voorkomen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 31/08/2023 , bijgewerkt op 14/09/2023
volgopfacebook

volgopinstagram