Nieuwsbrief 30 mei

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 30 mei

ADHD (aandachtstoornis met hyperactiviteit): symptomen en diagnose

ADHD is een gedragsstoornis met als uitgesproken symptomen een concentratietekort, impulsiviteit en hyperactiviteit. Deze kenmerken zijn zo sterk aanwezig dat de ontwikkeling erdoor bedreigd wordt. Naar schatting 1 op 20 kinderen heeft ADHD. Integendeel tot wat vroeger werd beweerd, kan je er niet uit ‘groeien’. Ook volwassenen kunnen dus ADHD hebben.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Getuigenis: Diane heeft al zeven jaar MS

Diane Van Parys kreeg zeven jaar geleden de diagnose MS, een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. In dit filmpje van MS-Liga Vlaanderen vertelt ze over de onzichtbare maar heel aanwezige symptomen, welke impact MS heeft op haar leven en hoe ze hiermee omgaat.

Lees verder

Gezondheid.be

Beter geen ontstekingsremmers bij verstuiking en ontsteking?

ADVERTORIAL
Wie last heeft van een verstuiking, verrekking, kneuzing of ontsteking grijpt al snel naar ontstekingsremmers om de pijn en zwelling te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat dit toch niet per se de beste manier is om zo’n kwetsuur of een ontsteking aan te pakken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat kan je allemaal doen met vaseline?

Als er één product is dat multifunctioneel is en dat je altijd binnen handbereik moet hebben, dan is het wel vaseline. Die zalf doet wonderen bij de huidverzorging en cosmetische verzorging.

Lees verder

Gezondheid.be

Constipatie tijdens de zwangerschap

Een vervelend en vaak voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is constipatie of verstopping, zelfs vrouwen die er voor de zwangerschap geen last van hadden, krijgen ermee te maken. Wat is de oorzaak en wat kan je eraan doen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/05/2023 , bijgewerkt op 07/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram