Nieuwsbrief 30 maart

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 30 maart

Verschillende gradaties van snurken

In het beste geval betekent snurken louter een aanslag op de trommelvliezen. Anderzijds kan snurken duiden op slaapapneu, een aandoening met mogelijks ernstige gevolgen. We zetten de drie gradaties naast elkaar.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Appendicitis of blindedarmontsteking: symptomen en behandeling

Een blindedarmontsteking of appendicitis is een meestal plots ontstane (acute) ontsteking van (het aanhangsel van) de blindedarm of appendix. De aandoening komt vooral voor tussen 5 en 24 jaar, met een piek rond 6 jaar. Wat zijn de symptomen en hoe verloopt de operatie?

Lees verder

Gezondheid.be

Manu Keirse: 'Mensen weten niet hoe ze moeten omgaan met dood en verdriet.'

Wie het onderwerp ‘rouw, verdriet en verlies’ aankaart, komt al snel bij Manu Keirse terecht, expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg en auteur van verschillende boeken over het thema. Wij vroegen hem waarom mensen het zo moeilijk hebben met verdriet en verlies.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe verlopen de gehoortest en oogtest bij Kind en Gezin?

Veel ouders kiezen ervoor om hun kindje door Kind en Gezin te laten opvolgen qua ontwikkeling en groei. Daarnaast screent Kind en Gezin ook op eventuele oog- of gehoorproblemen. Hoe verlopen die screenings? En op welke leeftijd vindt de oogtest en gehoortest plaats?

Lees verder

Gezondheid.be

Verzameldrang: wat als je kind steeds 'prullen' mee naar huis brengt?

Zitten de jaszakken van je kind ook altijd vol stenen of schelpen? Vanwaar komt die verzameldrang bij kinderen, en hoe ga je er best mee om? Karolien Raeymaekers, klinisch psycholoog-gedragstherapeut, geeft een woordje uitleg.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/03/2023 , bijgewerkt op 07/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram