Nieuwsbrief 30 juli

Laatst bijgewerkt: september 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 30 juli

Welke soorten verdoving zijn er?

Ga je binnenkort onder het mes, dan zal je wellicht eerst onder verdoving of anesthesie worden gebracht. Welke vorm van anesthesie je precies toegediend krijgt, hangt af van je gezondheidstoestand, de ingreep die je laat uitvoeren en je persoonlijke voorkeur.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Beïnvloedt onze bloeddruk onbewust onze koffieconsumptie?

Te veel koffie drinken kan leiden tot onder andere nervositeit, beven of hartkloppingen. Onderzoek toont nu aan dat we een soort ingebouwd beschermingsmechanisme hebben dat een te hoge inname van cafeïne voorkomt als onze bloeddruk te hoog is.

Lees verder

Gezondheid.be

Komt een blaasontsteking vaker voor in de zomer?

Ongeveer 40 % van de vrouwen heeft wel eens (of zelfs frequent) last van een blaasontsteking en er wordt al eens gesuggereerd dat dit probleem meer voorkomt in de zomer. Is die theorie een hoax of is het inderdaad de realiteit?

Lees verder

Gezondheid.be

3 manieren om te zien of je kind luizen heeft

Indien je vermoedt dat je kind luizen heeft of wanneer er luizen zijn gesignaleerd op kamp, dan moet je weten hoe je ze moet opsporen. Luizen zijn parasieten. Hun eitjes (neten) zitten vaak dicht bij de hoofdhuid en zijn niet altijd te zien.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je ongemerkt een hartaanval hebben?

Een hartaanval wordt vaak omschreven als een acute drukkende pijn op de borst. Toch kan het ook anders. Sterker nog, je kunt een hartaanval krijgen zonder dat je het doorhebt. In dit college van Universiteit van Nederland laat epidemioloog Hester den Ruijter (UMC Utrecht) zien hoe.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/07/2021 , bijgewerkt op 17/09/2021
volgopfacebook

volgopinstagram