Nieuwsbrief 30 januari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 30 januari

Zetelverwarming, laptops en kersenpitkussens als oorzaak van toasted skin syndroom

'Toasted skin' kan ontstaan als je een bepaalde plek van je lichaam herhaaldelijk blootstelt aan een warmtebron, zoals een laptop of warmwaterkruik. De uitslag die je ervan krijgt, loopt in een onregelmatig vlekkerig patroon, is bruin of rood van kleur en kan branderig aanvoelen of jeuken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hypnose als behandeling: wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij een therapeut je onder hypnose of trance brengt, terwijl je nog de volledige controle behoudt. In deze toestand krijg je meer inzicht in jezelf en kan je werken aan zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten.

Lees verder

Gezondheid.be

De onmiskenbare impact van onze darmgezondheid op lichaam en geest

Heel wat mensen kampen met een opgeblazen buik, constipatie, huidproblemen of voedselintoleranties. Goed voor onze darmen zorgen is belangrijk en kan een deel van de oplossing zijn. Het belang van een gezond darmmicrobioom wordt helaas nog te vaak onderschat.

Lees verder

Gezondheid.be

Omgaan met een depressie: wat kan je doen als partner?

Leven met iemand die een depressie heeft is kan heel moeilijk zijn en geeft vaak een psychische belasting. Vaak komen daar ook praktische taken bij die overgenomen moeten worden van de persoon met een depressie.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: soep van knolselder met oosterse kruiden

Deze soep van knolselder is een heerlijk warme opkikker op koude winterdagen. De oosterse kruiden zorgen voor een verrassende toets.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/01/2023 , bijgewerkt op 09/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram