Nieuwsbrief 30 augustus

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 30 augustus

Ochtendstress vermijden: tips voor een geslaagde ochtendroutine

Zeker na een grote vakantie is het niet gemakkelijk om het ochtendprogramma rond te krijgen zodat de kinderen op tijd op school zijn. En zelf wil je uiteraard ook niet te laat komen op je werk. Een vaste ochtendroutine helpt daarbij, en kan zelfs al geïntroduceerd worden bij een kind van twee jaar.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen water in je oor?

Is er water in je oor blijven zitten na een douche of een zwempartij? Niet alleen is dat vervelend, maar ook kan je gehoorgang ontsteken, als het water te lang blijft zitten. We geven enkele tips om het gemakkelijk te verwijderen.

Lees verder

Gezondheid.be

Welke tekenen kunnen wijzen op een longontsteking?

Een longontsteking of pneumonie is een ernstige infectieziekte die het longweefsel aantast. Wie loopt extra risico en voor welke symptomen moet je waakzaam zijn?

Lees verder

Gezondheid.be

Kinderreuma of Jeugdreuma: Juveniele Idiopathische Artritis (JIA)

Juveniele idiopathische artritis (JIA) is een chronische gewrichtsontsteking bij kinderen. Naast de gewrichten kunnen ook inwendige organen en de ogen aangetast worden. De ziekte ontstaat doordat een ontregeld immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe meet je hoe gelukkig je bent?

Prof.dr. Meike Bartels is hoogleraar “Genen en Geluk” aan de Vrije Universiteit Amsterdam en weet dankzij haar onderzoek onder tweelingen welke rol genen en omgeving spelen bij de vraag hoe gelukkig je bent. In dit college van Universiteit van Nederland legt ze uit hoe zij geluk meet, en je kan onmiddellijk ook ontdekken hoe hoog jij scoort op die geluksschaal.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/08/2022 , bijgewerkt op 05/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram