Nieuwsbrief 3 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 3 oktober

Wat betekent ADD en wat zijn de symptomen?

ADD of attention deficit disorder is een stoornis waarbij iemand moeite heeft met aandacht en concentratie. Het is de minder bekende variant en een subtype van ADHD: attention deficit hyperactivity disorder.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Reuzenwantsen kunnen de ziekte van Chagas veroorzaken

De ziekte van Chagas (Amerikaanse trypanosomiasis) wordt veroorzaakt door Trypanosoma cruzi, een parasiet die wordt overgedragen door reuzenwantsen (triatomen). Wereldwijd zijn 8-10 miljoen personen besmet, voornamelijk in Latijns-Amerika, maar door migratie rukt de ziekte ook in Europa op.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom zijn kurkuma, boswellia en gember goed voor de gewrichten?

Tegenwoordig hoor je steeds vaker hoe goed kurkuma, boswellia en gember zijn voor je gezondheid. Wij leggen je uit hoe je kan genieten van de voordelen die kurkuma, boswellia en gember je bieden. Maar eerst: wat zijn ze eigenlijk?

Lees verder

Gezondheid.be

Kan je sterven aan ouderdom?

Volgens de overlijdensakte van koningin Elisabeth stierf ze op 96-jarige leeftijd aan ouderdom. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: shakshuka

Hou je van eenpansgerechten waarin je allerlei groenterestjes kunt verwerken? Probeer dan eens deze shakshuka, de Arabische versie van een restjesomelet. Traditioneel heeft hij een basis van tomaat, paprika en ui, afgewerkt met gepocheerde spiegeleitjes.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 03/10/2022 , bijgewerkt op 10/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram