Nieuwsbrief 3 november

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 3 november

Wat zegt de kleur van je snot over je gezondheid?

Ben je verkouden of is je neus geïrriteerd, dan wordt je neusslijm zo overvloedig dat het langs je neusgaten naar buiten komt. De kleur en de textuur van je snot is een goede barometer om te checken of het gaat over een banale verkoudheid of als je last hebt van een infectie.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is pickleball en hoe vermijd je blessures?

Pickleball is een mix van tennis, padel, pingpong en badminton. De sport dankt zijn groeiende populariteit onder meer aan zijn toegankelijkheid: na een uurtje oefenen op het veld, heb je het spel al onder de knie. Maar ook bij pickleball is het opletten voor blessures.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat doet een psycholoog en hoe vind je er één?

Heb je het even wat moeilijker of wil je gewoon graag een luisterend oor? Afhankelijk van je noden zijn er in het circuit van de geestelijke gezondheidszorg verschillende opties. Bovendien is een bezoek aan de psycholoog sinds kort goedkoper.

Lees verder

Gezondheid.be

Word je sneller zwanger als je je benen omhoog legt na het vrijen?

Wij halen vaak voorkomende uitspraken door onze factchecker om zo feiten van fabels te onderscheiden. Deze keer: heb je meer kans om zwanger te worden als je na het vrijen met je benen omhoog gaat liggen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is die piep in je oren?

Je hebt ongetwijfeld al eens last gehad van een pieptoon na een concert of een tuut in je oren die vanuit het niets opduikt en even onverwacht weer verdwijnt. Audiologe Laure Jacquemin (UAntwerpen) vertelt er alles over, in dit online college van Universiteit Van Vlaanderen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 03/11/2022 , bijgewerkt op 14/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram