Nieuwsbrief 3 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 3 maart

Hoe groot is een ‘normale’ penis?

Volgens een studie aan Stanford University is de gemiddelde grootte van de penis in erectie de laatste dertig jaar met 24% toegenomen. Over hoeveel centimeter spreken we dan precies? En wat is een micropenis? 
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Aanhoudende misselijkheid: oorzaken en wat te doen?

Misselijkheid treedt vaak plots op, na het eten van bedorven voedsel of bij een virale infectie. Na een dag ben je doorgaans al verlost van je misselijkheid. Als het gevoel evenwel weken aanhoudt, dan is de misselijkheid chronisch. We overlopen de belangrijkste oorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Ototoxiteit: tinnitus en gehoorschade door medicatie

Sommige geneesmiddelen kunnen je oor beschadigen, met tinnitus (oorsuizen), gehoorschade of evenwichtsproblemen als gevolg. We spreken dan van ototoxische medicatie. Een vroege diagnose en behandeling van ototoxiciteit is essentieel om blijvende schade te voorkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Alles wat je moet weten over darmkanker

In België tellen we jaarlijks 7.000 nieuwe gevallen van dikkedarmkanker, dat maakt het de vierde meest voorkomende vorm van kanker in België. Hoe vroeger men het kwaadaardig gezwel ontdekt, hoe groter de kansen op genezing.

Lees verder

Gezondheid.be

Diastase na zwangerschap: wat kan je doen?

Tijdens de zwangerschap zet je buik flink uit. Hierdoor wordt de peesplaat, die tussen de twee helften van de rechte buikspier ligt, uitgerokken. Dit kan een diastase of zwangerschapsbuik veroorzaken, een ruimte tussen je rechte buikspieren. Wat kan je eraan doen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 03/03/2023 , bijgewerkt op 11/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram