Nieuwsbrief 3 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 3 juni

1 op 10 blijft (gedeeltelijk) bij bewustzijn tijdens volledige verdoving

Van de patiënten die onder volledige verdoving gebracht worden, blijft een aanzienlijk deel toch nog gedeeltelijk bij bewustzijn. Dat blijkt uit een studie onder leiding van Robert Sanders, een anesthesist en neurowetenschapper aan de Universiteit van Sydney in Australië.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Werken met reuma, kan dat?

De Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie (KBVR) geeft aan dat één op vijf Belgen tijdens het leven geconfronteerd wordt met een reumatische aandoening. Na de diagnose rijst al snel de vraag: ‘Kan ik nog wel blijven werken met reuma?’

Lees verder

Gezondheid.be

Kleurentherapie bij mentale en fysieke problemen

Kleurentherapie of chromotherapie is een therapievorm waarbij men kleur en licht gebruikt om geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen te behandelen. Hoewel het aan populariteit wint, is het nog steeds geen algemeen aanvaarde therapievorm in de westerse geneeskunde.

Lees verder

Gezondheid.be

Gepersonaliseerde mondbeugel tegen snurken door slaapapneu

Wist je dat snurken soms gepaard gaat met periodes waar je letterlijk - en soms zelf minutenlang - stopt met ademen? Dat is het geval bij obstructief slaapapneu. Marijke Dieltjens (UAntwerpen - FWO) legt uit hoe een kleine, gepersonaliseerde mondbeugel jou (en je partner) kan helpen.

Lees verder

Gezondheid.be

Syndroom van Lennox-Gastaut: ernstige vorm van epilepsie bij kinderen

Het syndroom van Lennox-Gastaut is een ernstige vorm van epilepsie bij kinderen die gepaard gaat met verminderde intellectuele vaardigheden, ontwikkelings- en gedragsproblemen. Het komt voor bij ongeveer drie tot zes procent van de kinderen met epilepsie.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 03/06/2022 , bijgewerkt op 08/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram