Nieuwsbrief 3 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 3 augustus

Hoe gezond is fietsen?

Fietsen is een laagdrempelige vorm van beweging die past binnen een gezonde levensstijl. Of je nu de fiets neemt naar het werk, of een lange rit maakt met de koersfiets, zowel je fysieke als je mentale gezondheid varen er goed bij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je een muggenbeet best verzorgen?

Een muggenbeet is meestal niet erg, tenzij het natuurlijk gaat om een tropische mug die besmet is met malaria, gele koorts of een andere tropische ziekte. De jeuk kan wel heel vervelend zijn. Wat kan je doen om een muggenbeet te verzorgen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kun je je wimpers er langer laten uitzien op een natuurlijke manier?

Hoe lang onze wimpers worden, is genetisch bepaald. Dat maakt het ook extra moeilijk om die haartjes op een natuurlijke manier langer te maken. En toch zijn er enkele dingen die je kan proberen.

Lees verder

Gezondheid.be

Liesbreuk bij een kind: symptomen en behandeling

In het liesgebied van een foetus ontstaat een uitstulping van het buikvlies via de buikwand (het lieskanaal). Die uitstulping verkleeft na de geboorte grotendeels. Gebeurt dat niet, dan kunnen buikorganen zoals een darmlis naar buiten stulpen. Dat noemen we een liesbreuk.

Lees verder

Gezondheid.be

Dit moet je weten voor je gaat zwemmen in de zee

Bij een gevaarlijke zee denk je waarschijnlijk aan woeste golven met schuimende koppen, maar het grootste gevaar zit misschien wel in dat wat er vredig uitziet. Tussen de brekende golven zit namelijk een stroming waar zelfs olympische zwemmers niet tegenop kunnen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 03/08/2023 , bijgewerkt op 07/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram