NIeuwsbrief 29 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 29 september

Wat zijn de vroege symptomen van een hartaanval?

Sommige hartaanvallen manifesteren zich plotseling en heftig, maar andere beginnen langzaam met lichte pijn of ongemak. Omdat een snelle behandeling van levensbelang is, kan je maar beter alert zijn voor de vroege symptomen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Stap dichter bij vaccin tegen kanker dankzij financiële steun Stichting tegen Kanker

Kanker wordt alsmaar minder dodelijk, en dat hebben we te danken aan investeringen in preventie, vroegtijdige opsporing en effectievere behandelingen, maar ook aan veelvuldig wetenschappelijk onderzoek. Zo is een vaccin tegen kanker in de maak, wat natuurlijk een belangrijke doorbraak zou zijn in de strijd tegen de ziekte.

Lees verder

Gezondheid.be

Acute bronchitis: symptomen en behandeling

Acute bronchitis is een infectie die veroorzaakt wordt door een virus of een bacterie. Acute bronchitis is gewoonlijk een kortdurende ziekte die wordt gekarakteriseerd door hoesten met slijm, pijn midden op de borst, soms koorts en een lichte vorm van kortademigheid.

Lees verder

Gezondheid.be

Is een beha zonder beugel beter voor je lichaam?

Sommigen verkiezen een beha met beugel, omdat die meer stevigheid biedt, anderen gaan vol voor comfort met een beha zonder beugel. Maar is de ene eigenlijk beter dan de andere? Kan een beha met of zonder beugel een verschil maken voor je gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Restless legs: wat is het rusteloze benen syndroom?

Het rusteloze benen syndroom (RBS), dat meestal onder zijn Engelse benaming Restless Legs syndroom (RLS) wordt aangeduid, is een neurologische aandoening die zich kenmerkt door een irriterend, branderig gevoel, diep in de kuiten, soms beurtelings, soms in beide kuiten tegelijk

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 29/09/2023 , bijgewerkt op 03/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram