Nieuwsbrief 29 september

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 29 september

Air Up: hoe gezond is een waterdrinkfles met smaak door geurpods?

Water drinken is gezond, maar heel wat mensen (en vooral ook kinderen) vinden kraanwater maar saai. De Duitse start-up Air Up lanceerde daarom een drinkfles die werkt met geurpods. Door de geur die vrijkomt, lijkt het alsof je water met een smaakje drinkt. Maar zijn die pods wel gezond?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kan je keelkanker krijgen van orale seks?

Een besmetting met een Humaan Papillomavirus (HPV) dat door orale seks in de keelholte terechtkomt, zou verantwoordelijk zijn voor een kwart van de gevallen van orofaryngeale kanker.

Lees verder

Gezondheid.be

Knakkende of krakende gewrichten: kan het kwaad?

Sommige mensen kunnen hun vingers doen knakken of kraken, of hun pols, enkels, knieën en zelfs de nek. Maar kan dat eigenlijk geen kwaad?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom trilt je ooglid en wat kan je eraan doen?

Een trillend ooglid of myokymie is een repetitieve, onwillekeurige kramp van de ooglidspieren. Je kan het onder andere krijgen door oogirritatie, vermoeide ogen, droge ogen of te veel cafeïne. Als je ooglid ernstig of langdurig trilt, kan dat een teken zijn van een onderliggende aandoening.

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis over hoogsensitiviteit

We worden tegenwoordig om de oren geslagen met artikels en boeken over hoogsensitiviteit. Heel wat van die "literatuur" behandelt hoogsensitiviteit als een aandoening of doet er graag wat zweverig over. Isabelle (45) wilde die misvatting graag rechtzetten en getuigt hoe zij hoogsensitiviteit ervaart.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 29/09/2022 , bijgewerkt op 03/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram